E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Hyundai Staria bo obuta v Kumhove pnevmatike

Futuristični enoprostorec/kombi bo obut v domače čeveljce.

Poznate legendarni Hyundaijev model H1? Gre za nekakšno zmes enoprostorca in kombiniranega vozila, ki je vsled svojih majhnih mer navdušil voznike širom sveta. Da omenjeni segment še ni za odpis priča pred meseci predstavljen model Staria, nekakšen naslednik H1. Omenjeni več-uporabnostni avtomobil je od H1 malenkost večji in ob futurističnem zunanjem videzu prinaša pravcato limuzinsko udobje v notranjosti, v kar treh sedežnih vrstah. Korejci trdijo, da gre za premijski MPV, torej multi-purpose vehicle, kjer se bodo radi naokoli vozilu tudi direktorji in predsedniki uprav.

Nova vest okoli Starie pa so njena obuvala. Za slednje bo poskrbel ravno tako korejski Kumho s pnevmatiko PorTran KC53, ki je bila prvotno razvita za evropska lažja komercialna vozila in dostavnike. Prihaja v različicah 215/65R17C 108/105H in235/55R18 104H XL, kar je nalašč za Stario.

Očitno Korejci resno ciljajo na evropsko populacijo, saj je pnevmatika prilagojena klimi Starega kontinenta, po drugi strani pa bo Staria na voljo le na domačem in nekaterih evropskih tržiščih. Katerih točno še ni znano.

Blaž Likovič
foto: Kumho/Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button