NoviceZanimivosti

Hyundai postavlja nov mejnik pri oblikovanju kabin

Supernal eVTOL ni iz tega planeta.

Tu in tam se v našem naboru novic znajde tudi katera na temo eVTOL tehnologije. Gre za zračna plovila, katerih segment je vertikalno vzletanje in pristajanje oziroma »electric vertical take-off and landing« (eVTOL). V tej branži so med glavnimi akterji znamke kot so Boeing, Airbus, NASA, Embraer in recimo avtomobilski giganti kot so Honda, Toyota in Hyuindai.

Pri slednjem so nedavno razkrili koncept 5-sedežne eVTOL kabine, ki je milo rečeno sila futuristična. Čeprav gre za kabino zračnega plovila, ne moremo mimo določenih rešitev iz avtomobilskega segmenta. Celoten ambient recimo temelji na kovanem karbonu, redukcijski oblikovni metodologiji, ki v svetu štirikolesnikov omogoča več potniškega prostora in višji nivo udobja.

Kabina je praktično zastavljena in svojim potnikom omogoča tako funkcionalno rabo odložišč in prostorov za prtljago, kot nadalje uporabo najsodobnejše digitalne tehnologije. Vse na osnovi ponovno uporabljenih materialov, kar je danes v tako naprednih segmentih nekakšen »must have«. Kaj menite o letečem konceptu nam javite pod komentarji, njegovo uporabo pa si zamislite ob spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button