NovicePredstavitve

Hyundai i20 (2024)

Mali mestni avtomobili počasi tonejo v pozabo ali pa se spreminjajo v električne križance, a pri Hyudaiju kljub umiku nekaterih konkurentov še vedno verjamejo v njihov pomen, na kar nakazuje prenova modela i20. Z osveženim športno-elegantnim videzom in sodobno tehnologijo ostaja vodilni v svojem segmentu.

Letošnja prenova Hyundaija i20 je prinesla oblikovno popestritev z novo sprednjo masko, logotipom premaknjenim na vrh odbijača, športno noto poudarjata dve izraziti zračni reži ob straneh, prav tako je spremenjen spodnji del s tanjšo rešetko, za zaključek poskrbita LED žarometa v slogu športnega paketa N Line. Prenovljeni i20 sedi na novih setih 16- ali 17-palčnih platišč, zadaj ga krasita osvetlitev v obliki črke Z in preurejen odbijač z izrazitejšim difuzorjem, barvna paleta pa je bogatejša za tri karoserijske barve – Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl in Meta Blue Pearl.

Nova živahna barva limete se lahko nadaljuje v notranjosti, kjer bo popestrila ambient potnikov. Enak paket prinaša športen vzorec na sedežih, kontrastne šive in različne športne poudarke na armaturni plošči. Posodobljeni i20 ohranja bogato tehnološko zasedbo z aktualnimi funkcijami povezljivosti. Standardna oprema zdaj vključuje 4,2-palčni zaslon med merilniki, USB-C priklop, drugo generacijo eCell povezave in spletno posodabljanje navigacije. Kupci se lahko odločijo svojega i20 nadgraditi z 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki, 10,25-palčnim osrednjim informacijskim zaslonom na dotik s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto, brezžično polnilnico, najnovejšimi funkcijami storitve Bluelink, ambientalno osvetlitvijo ter Bose ozvočenjem.

Pod pokrovom motorja ni prišlo do sprememb, za pogon bosta še naprej skrbela litrski T-GDi bencinar z 48-voltno blago-hibridno podporo, na voljo v konfiguraciji s 74 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM), v kombinaciji z inteligentnim šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom in 1,2.litrski MPI, ki bo zmogel 62 kW oziroma 84 KM. Hyundai i20 je v Sloveniji do sedaj našel 7729 lastnikov, novi pa bodo morali odšteti vsaj 16.800 evrov, kolikor po ceniku velja najcenejša različica.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com, Hyundai

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button