NovicePredstavitve

Honda E

To kar gledate na priloženih fotografijah je vozilo, ki ga strogo tehnično gledano še niste videli. Gre namreč za serijsko različico japonske študije z imenom Honda E, ki pa se glede na prototip skoraj ne razlikuje.

Namesto ogledal so nameščene kamere in ambient je ravno tako obdan z ravnimi zasloni, le nekaj videznih oziroma kozmetičnih sprememb je moč zaslediti. Recimo ta, da Hondina značka na maski vozila ni osvetljena.

Pod pločevino se skriva litij-ionska baterija s kapaciteto 35,5 kWh, ki dovaja energijo elektromotorju, nameščenemu na zadnji osi vozila. Honda E prihaja v dveh močnostnih različicah, in sicer s 136 ali 154 konjskimi močmi. Pri obeh bo navor znašal 315 Nm. Dovolj, da bo japonski mini »električar« do stotice pospešil v približno osmih sekundah.

Notranjost vozila je skoraj popolnoma digitalizirana. Glavno vlogo igrata dva 12,3-palčna zaslona občutljiva na dotik, družbo pa jim tvorijo še trije manjši. Cene nove Honde e se bodo pričele pri 29.900 evrih, medtem ko bo za zmogljivejšo, in opremljeno za stopnjo višje, odšteti 33.990 evrov. V kolikor se sprašujete o dosegu Hondinega malčka, je le-ta odmerjen z 222 kilometri.

In kaj boste našli v serijski opremi? Single-pedal vozni način, električno parkirno zavoro, ESP, ABS, 6 zračnih blazin, samodejno klimarsko napravo, kamero za vzvratno vožnjo, parkirne senzorje tako spredaj kot zadaj, ogrevane predne sedeže, nadzor pred zapustitvijo vozišča, 6 zvočnikov, DAB radio, navigacijo, sistem za sledenje voznemu pasu, radarski tempomat …

Kaj pa nivo višje, e Advance? Tukaj vas bodo Japonci razveselili še s sistemom za opozarjanje pred vozili v mrtvem kotu, ogrevanim volanskim obročem, 360-stopinjsko kamero, digitalnim notranjim sredinsko vzvratnim ogledalom, parkirnim pilotom …

 

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button