Gospodarska vozilaNovice

Hennessey predstavlja nabritega velikana Venom 775

VIDEO: Velikodušni velikan se spremeni v agilnega giganta.

Ford F-150 je ena tistih nepotrebnih stvari, ki bi jih z največjim veseljem parkiral v svojo garažo. Pustimo sedaj ob strani, da niti povprečnega družinskega karavana ne sprejme, saj je grajena po JUS standardih, ko je VW Golf veljal za sorazmerno velik in udoben voz. Kakorkoli, pri določenih stopnjah opremljenosti lahko ameriškega delovnega orjaka opremite s simpatično zvenečim petlitrskim Coyote V8 agregatom – takšnim, ki ga ima recimo tudi Mustang GT.

To seveda za pobalinstva vajene Hennessey inženirje ni dovolj. Na počitnice so sprejeli bontona vajenega F-150, a po koncu poletja iz garaže izpustili Venoma 775. Iz atmosferca, ki iztisne 400 »konjičev in 556 Nm navora, so s pomočjo zajetnega turbopolnilnika pridobili kar 786 KM in 986 Nm navora. Noro kajne?

Venom 775 pa vendarle ni zgolj namenjen kurjenju gum temveč tudi off-road zabavi. Ima 35-palčne terenske pnevmatike in dobrih 152 mm višjo oddaljenost od tal od svojega izvirnika, zmogljivejše Brembo zavore, nadgrajeno podvozje in še kup novitet in predelav, ki poskrbijo za resno picku-up pobalinsko zabavo. Kakšno se sprašujete? Preverite v spodnjem prispevku, kjer so Venoma 775 lansirali kot »ubijalca« serijskega sorodnika F-150 Raptor R in njegovega večnega konkurenta RAM TRX.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button