Gospodarska vozilaNovice

Hennessey Mammoth 1000: Kaljen kot njegov soimenjak v ledeni dobi

VIDEO: Ameriški tuner predstavlja noro zmogljivega pickupa!

Čeprav ne tako pogosto, kot morda na naših cestah opazimo poltovornjake s Fordovo ali Toyotino oznako, se mestoma opazi še ameriški pickup z ovnom v znaku. Gre seveda za znamko RAM (ang. oven), ki že nekaj let deluje pod lastnim okriljem in ne več kot Dodgov model.

Med vsemi različicami vsekakor prednjači RAM 1500 TRX, najbolj robat in zmogljiv primerek – alfa samec svojega krdela, če smo domišljavi. Pod motornim pokrovom ima nameščen FCA-jev 6,2-litrski prisilno polnjeni HEMI V8 agregat s 712 KM in 881 Nm navora, ki ga najdemo tudi v nabritih Dodge modelih. Dovolj zmogljiv pogon, ki neustrašnega poltovornjaka do kilometrske stotice izstreli v dobrih štirih sekundah in pol. Hitro? Za nekatere še vedno ne dovolj …

Pri Hennesseyju so RAM-a 1500 TRX vzeli v garažo, poimenovali Mammoth ter na njegovi osnovi pripravili nekaj nadgrajenih različic. Tisti najbolj zmogljivi so pripeli cifro 1000 in seveda pomeni število konjskih moči. Če smo povsem eksaktni, Mammoth 1000 zmore 1.026 KM in neverjetnih 1.314 Nm navora. Tovrstne številke so posledica korenite nadgradnje prisilnega polnjenja agregata in zamenjave določenih komponent, ki morajo prenesti takšno zmogljivost. Seveda so ga gospodje iz zvezne države Teksas tudi videzno oplemenitili, več pa si skupaj oglejmo v spodnjem video prispevku.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button