Gospodarska vozilaNovice

GMC Canyon AT4X je menda najbolj zmogljiv v svojem segmentu ta hip

VIDEO: GMC je vrgel rokavico konkurentom, predvsem Toyoti.

Pickupi kot so Ford Ranger, Toyota Hilux in Isuzu D-Max so tisti trije modeli, ki jih je možno srečati tudi na naših cestah. So član srednje velikih poltovornjakov in so navadno največji primerki izven Severne Amerike. Tam imajo zagotovo tudi največjo konkurenco in ta prihaja tudi pod imenom GMC Canyon. Srednje-kategornik, ki tehniko in obliko deli s Chevrolet Coloradom, je v ameriško divjino zapeljal v posebni terenski preobleki AT4X. Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Ameri trdijo, da so sestavili najbolj robusten voz v tem segmentu, ki dviguje letvico zmogljivosti. Poganja ga 2,7-litrski prisilno polnjeni vrstni štirivaljnik, ki zmore 314 KM in 583 Nm navora in je prilagojen uporabi na najbolj zahtevnem terenu. Temu je nadalje prilagojeno posebno Multimatic DSSV terensko vzmetenje, dve elektronski zapori diferencialov na prednji in zadnji osi in nenazadnje tudi krmilni sistem, ki omogoča prilagojeno delovanje naštete tehnike glede na izbran vozni profil.

Američani niso skrivali navdušenja nam zmogljivo različico GMC Canyona, ki je neposredni konkurent Toyotinemu modelu Tacoma TRD Pro. Resnica pa je tudi, da so Japonci močno prisotni na cestah Združenih držav in Kanade, saj imajo v svojem severnoameriškem portfelju kar nekaj nam manj znanih dobrot, ki bi jih marsikateri Janez zapeljal v domačo garažo.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button