NoviceZanimivosti

Francoska skupina Groupama vstopa na slovenski trg

Na slovenski trg prihaja ena izmed vodilnih francoskih zavarovalnic in ena pomembnejših zavarovalniških skupin v Evropi.

Z dovoljenjem Agencije za zavarovalni nadzor Republike Slovenije je na slovenskem trgu začela delovati nova mednarodna zavarovalniška skupina. Skupina Groupama je ena od vodilnih svetovnih zavarovalnic, ki poleg stoletne tradicije poslovanja v Franciji uspešno posluje tudi na trgih po vsej Evropi, Afriki in Aziji.

Skupina je nedavno objavila poslovne rezultate za leto 2021. Skupni neto dobiček skupine je znašal 493 milijonov evrov kar pomeni 178,5-odstotno rast v primerjavi z letom poprej, ko je dobiček znašal 177 milijonov evrov. Mednarodno poslovanje skupine je zabeležilo 8,4-odstotno rast in je znašalo 2,4 milijarde evrov.

Skupina Groupama zaposluje skoraj 33.000 ljudi in sodeluje z več kot 13 milijoni strank, ki jim nudi storitve iz dobro razvitega portfelja življenjskih in premoženjskih zavarovanj za fizične in pravne osebe. Poleg Francije je drugi glavni trg skupine Groupama v Evropi Italija, na Madžarskem pa je Groupama Biztosito s svojim partnerjem OTP Bank prvi igralec na področju bančnega zavarovanja in druga zavarovalnica, vezana na enote in gospodinjstva.

Groupama, ki je znana po svojih inovativnih digitalnih rešitvah v zavarovalništvu, bo na slovenskem trgu ponudila pestro paleto inovativnih zavarovalniških produktov. Vstop na slovenski trg je nadaljevanje širitve skupine v regiji.

“Ponosni smo, da začenjamo s poslovanjem tudi v Sloveniji. To sodelovanje temelji na podlagi trdnega odnosa in poslovnega sodelovanja z našim strateškim partnerjem, banko OTP. Prepričani smo, da bo močna mednarodna zavarovalnica, kot je Groupama, prispevala k nadaljnjemu razvoju slovenskega zavarovalnega trga in splošnim pozitivnim gospodarskim trendom in razvoju. Verjamemo, da bo naša slovenska ekipa ob močni podpori Skupine uspešno poslovala na podlagi obstoječega poslovnega modela, ki temelji na inovativni ponudbi, prilagojeni potrebam naših strank”, je ob širitvi na slovenski trg povedal Bertrand Woirhaye, glavni izvršni direktor Groupama Biztosító Zrt. Madžarska.

Slovensko podružnico Groupama Zavarovalnice bo vodil direktor Sandi Šterpin, ki je ob vstopu skupine Groupama na slovenski zavarovalni trg povedal:
“Vstop Groupame na slovenski zavarovalni trg predstavlja naravno širitev poslovanja skupine v naši regiji. Smo trdno prepričani, da lahko z združevanjem podpore in prednosti naše skupine ter izkušenj in kompetenc domačih strokovnjakov zgradimo učinkovito in agilno poslovanje, ki bo nenehno dosegalo visoke stopnje rasti in še dodatno obogatilo slovenski zavarovalni trg. Skupina, ki ji pripadamo, nam zagotavlja podporo z viri in zmogljivostmi, zgrajenimi v več kot stoletju razvoja. Naše strateško partnerstvo z OTP Bank in njeno podružnico v Sloveniji, SKB banko, predstavlja velik potencial za rast in razvoj.

V Slovenijo smo vstopili s podporo skupine kar je osnova za hiter razvoj poslovnih funkcionalnosti in zmogljivosti, kot so IT in napredni produkti. Gradimo odprto korporativno kulturo in ekipo strokovnjakov, ki bodo znali izkoristiti vse te prednosti za hiter in trajnosten poslovni razvoj.”

Rudi Leskovec
foto: Groupama

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button