Gospodarska vozilaNovice

Fordova epizoda Lifesavers tokrat s slovensko gasilsko prostovoljko

Sočutje, pogum, moč in prijateljstvo. Na to pomisli gasilka Tjaša Gregorn, ko jo vprašamo o prostovoljnih gasilcih.

Tjaša je študentka grafičnega oblikovanja in multimedije in je prostovoljka pri gasilcih v Postojni v Sloveniji. Gre po stopinjah svoje mame, tete in strica. A to ni nič nenavadnega, saj ima skoraj vsaka družina v Sloveniji nekoga, ki je prostovoljni gasilec, pravi Tjaša.

“Stari starši, starši, bratje in sestre; vse nas povezuje strast do reševanja življenj,” pojasni.

Medtem ko jo navdihujejo naloge, kot sta dostavljanje pitne vode v oddaljena gospodinjstva in pomoč tistim, ki jo potrebujejo, film razkriva tudi nekatere izredne dogodke, s katerimi se je pogumno soočila, pa tudi to, kako se s pomočjo svoje tesno povezane ekipe spopada s posledicami.

To je zadnja epizoda Fordove prve serije filmov ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj), ki raziskuje, kaj žene evropske junake z modrimi lučmi, da tvegajo vse, ko hitijo na pomoč drugim. Ne glede na to, ali gre za profesionalce ali prostovoljce, ki žrtvujejo svoj čas, delijo pogum in sočutje, da po najboljših močeh poskrbijo za druge v kritičnih trenutkih.

Gasilska brigada iz Postojne v Sloveniji

Oddelek že dolgo uporablja posebej prirejena vozila Ford Ranger, pri čemer poleg najnovejših modelov še vedno uporabljajo tudi avtomobile starejše generacije. Zaradi značilnosti območja, kjer jih uporabljajo, se odlično izkažeta njihova terenska zmogljivost in odmik od tal, saj omogočata dostop do višjih razglednih točk, zaradi nosilnosti pa lahko v nujnih primerih pripeljejo tudi vso potrebno opremo. Brigada ima tudi več dostavnih vozil Ford Transit, ki imajo pomembno vlogo pri intervencijah.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button