Gospodarska vozilaNovice

Ford Ranger MS-RT

Ford je najavil ekskluzivni novi model nagrajenega pickupa Ranger, ki so ga razvili skupaj s specializiranim podjetjem za predelave vozil MS-RT.

Novi Ranger MS-RT je zmogljiva in za cestno uporabo usmerjena različica, ki se uvršča ob bok modelu Ford Ranger Raptor. Izhodišče nove različice je Ranger Wildtrak, s katerim si deli opremo, nosilnost za prevoz do ene tone tovora in možnost izbire med izvedbo z enojno in dvojno kabino. Ekskluzivni Ranger MS-RT bo pri Fordovih trgovcih na izbranih evropskih trgih na voljo od poletja 2021 (podatek za slovenski trg še ni znan).

Med opaznimi poudarki zunanjosti Rangerja MS-RT je ročno izdelan sprednji del, ki ga krasi maska s satovjem in učinkom ogljikovih vlaken ter integriranimi meglenkami. Bočni profil kaže športen značaj vozila, 20-palčna platišča iz zlitine znamke OZ Racing, poudarjeni blatniki in izklesane bočne obloge. Poseben poudarek zagotavljajo pokrovi zunanjih ogledal z videzom ogljikovih vlaken, aerodinamični transportni nosilci in oznake MS‑RT.

Inženirji MS-RT so pod pokrov privijačili najzmogljivejši agregat v ponudbi, in sicer 2,0-litrski dizelski bi-turbo EcoBlue z 213 KM. Agregat so spojili z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je na voljo tudi z Mustangom, pogonski sklop pa razvije moč 213 KM in 500 Nm navora za prevoz tovorov z maso do 1098 kg in vleko prikolic, težkih 3500 kg. Kupci si lahko kot dodatno opremo omislijo tudi glušnik Maxhaust z upravljanjem prek aplikacije.

Aleš Majerič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button