Gospodarska vozilaNovicePredstavitve

Ford Custom z izvedenkama Trail in Active

Novi različici Active modelov Transit Custom in Tourneo Custom dopolnjujeta življenjski slog zasebnih in poslovnih uporabnikov, ki jih navdušujejo različne dejavnosti. Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami, izbira diferenciala mLSD pa zagotovi dodaten oprijem na neutrjenih, spolzkih ali mehkih podlagah. Zunanjost z elementi športnih terencev doda vizualno privlačnost in poveča praktičnost, ko zavijete z asfaltnih cest. Ford bo letos predstavil tudi manjša modela Transit Connect Active in Tourneo Connect Active.

Različica Trail namenjena za vse pogoje

Ford ni Ranger Raptorjeve maske namestil kar na običajnega Transita, model Trail namreč ni le vizualno olepšan. Z novim pogonskim sistemom lahko doseže kraje, ki jih standardni model ne more. Veliki Transit lahko z inteligentnim AWD štirikolesnim pogonom kljubuje neprijaznem terenu, pri normalni vožnji pa z odklopom zadnje osi poveča ekonomičnost. Pohvali se tudi z novima voznima načinoma Slipper in Mud Ruts za kljubovanje kombiju neprijaznega terena.

Manjši Transit Custom ima na žalost le sprednji pogon, a je Ford v sodelovanju s podjetjem Quaife pripravil poseben mLSD diferencial. Uporablja tehnologijo podobno tisti v »hothatch« modelih, ki namesto zmanjšanja podkrmiljenja, pomaga pri izboljšanju oprijema na brezpotju. Pod motornim pokrovom je nameščen 2-litrski dizel, ponujen z lahkim hibridnim sistemom in tremi konfiguracijami moči – 130 KM, 170 KM ali 185 KM. Trail oprema med drugim prinaša še usnjeno oblazinjenje notranjosti, klimatsko napravo, električno nastavljivi zunanji ogledali, samodejno upravljanje snopa žarometov in ogrevano vetrobransko steklo. Zunaj izstopa z »Raptor« masko, okrepljenimi odbijači in 16-palčnimi platišči.

Transit Custom Trail je na voljo v različnih karoserijskih izvedbah, med katerimi so tudi furgon, furgon z dvojno kabino in kombi z dvema medosnima razdaljama ter s skupno maso vozila od 3000 do 3400 kg.

Različica Active za aktivno življenje

Nova modela Transit in Tourneo Custom Active prinašata dodaten slog športnega terenca ter izboljšano praktičnost z edinstvenimi oblikovnimi elementi in prilagojeno opremo, ki ustreza zahtevam tako zasebnih kot poslovnih uporabnikov.

Za model Tourneo Custom Active je značilno oblikovanje zunanjosti po zgledu športnih terencev, ki vključuje:
• unikatna 17-‑palčna platišča iz zlitine,
• značilno masko z mrežico Active,
• dodatne obloge na blatnikih, ob stranicah, na zadnjem odbijaču in pokrovih ogledal,
• nalepko Active po celotni širini zadnjega dela in oznaki Active na obeh blatnikih,
• serijske strešne nosilce.

Vsi, ki želijo dodatno zmogljivost za zahtevnejše vozne pogoje pri delu ali v prostem času, lahko ob naročilu modela in Tourneo Custom Active z ročnim menjalnikom izberejo tudi diferencial z mehansko omejenim zdrsom – mLSD. Tourneo Custom Active se ponaša z opremo v notranjosti z delno usnjenim oblazinjenjem sedežev, armaturno ploščo modela Tourneo Custom Active pa krasijo modri poudarki.

Vsestransko notranjost Tournea Custom Active z osmimi sedeži je možno preprosto prilagoditi uporabnikovim željam. Pomik sedežev zagotavlja potnikom več prostora za noge ali povečanje prtljažnika, še več prostora pa je na voljo v različici z dolgo medosno razdaljo. Sedeže je možno tudi zasukati v konferenčno konfiguracijo ali jih povsem odstraniti za kar največ prostora za tovor. Pritrdišča za sedeže je možno uporabiti za namestitev nosilcev za kolesa, ki omogočajo varnejši prevoz koles v vozilu.

Za pogon različic Active so odvisno od modela in opreme na voljo motorji z močjo 130 KM, 170 KM in 185 KM. Vse motorje lahko dopolnjuje samodejni ali ročni menjalnik. Kupci lahko izbirajo med široko paleto različic in karoserijskih izvedb, v kateri bodo zagotovo našli tisto, ki najbolj ustreza njihovim zahtevam in življenjskemu slogu. Na voljo je Tourneo Custom Active s kratko ali dolgo medosno razdaljo za prevoz do osmih oseb vključno z voznikom.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button