NasvetiNasveti in varnostNoviceV razmislekZanimivosti

Evropska mladež zimske vikende prebije v hibernaciji!

Dacia je v sodelovanju s partnerji razkrila alarmantno statistiko.

Pri Dacii so v okviru svoje promocije aktivne linije Stepway združili moči z mladinskimi organizacijami širom Evrope in za začetek preverili navade »naših« najstnikov. Rezultati so vse presenetili, saj skoraj tri četrtine (73 odstotkov) mladih v zimskih mesecih celotne vikende preživi v stanju digitalne hibernacije. Zakaj je temu tako?

Med razloge za izogibanje aktivnostim na prostem so navedli slabe vremenske razmere (58 %), pomanjkanje ustreznih lokacij (25 %) ali zgolj pomanjkanje idej (21 %). Pri tem je 64 odstotkov mladih zatrdilo, da jih starši priganjajo, naj vendarle gredo na svež zrak in se družijo s sovrstniki tudi ob krajših in hladnejših dnevih, vendar so jih brez večjih težav zavrnili.

Idejo staršev so hitro ovrgli, ker so se odločili za povezovanje s prijatelji preko spleta, in sicer preko družabnih omrežij ali video iger (51 odstotkov). Na vprašanje, kako najraje preživljajo čas »na varnem in toplem«, so odgovorili z gledanjem svojih najljubših televizijskih oddaj ali filmov (71 odstotkov), igranjem video iger na spletu s prijatelji (67 odstotkov) in povezovanje s prijatelji na družbenih omrežjih (55 odstotkov).
A nekaj upanja morda vendarle obstaja. 68 odstotkov anketiranih mladih se namreč strinja, da bi bili bolj pripravljeni oditi na prijateljsko druženje na prosto, če bi bilo le-to lažje oziroma cenejše, kot je za slednje odvrnilo 63 odstotkov vprašanih. Da bi bila njihova odločitev lažja so zbrali 10 »zimskih outdoor« predlogov, in sicer:

  1. Zimsko kampiranje
  2. Druženje ob ognju
  3. Kuhanje na prostem
  4. Napovedovanje vremenskih razmer
  5. Opazovanje divjih živali
  6. Gradnja zimskega bunkerja ali igluja
  7. Pohodništvo
  8. Orientacijski tek
  9. Zimsko kolesarjenje
  10. Prostovoljstvo in zbiranje sredstev

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button