Gospodarska vozilaNovice

Električni tovornjaki nad gospodinjske odpadke

Zbiranje gospodinjskih odpadkov v Neuilly-sur-Seine (Francija), zaupano podjetju SUEZ, bo izvedeno z desetimi vozili Renault Trucks D Wide Z.E.

V predmestju Pariza, Neuilly-sur-Seine, so se odločili, da bodo uporabljali električno energijo za zbiranje
gospodinjskih odpadkov. V tem okviru je SUEZ obnovil zaupanje v francoskega proizvajalca Renault
Trucks z naročilom desetih dodatnih 100% električnih tovornjakov D Wide Z.E. Po nekajmesečnem delovanju prvega D Wide Z.E. sta podjetja SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje sodelovanje in se zavzemata za zbiranje odpadkov, ki bolj spoštuje kakovost življenja državljanov. Ta nova generacija vozil bo zbirala odpadke med Neuilly-sur-Seine in – odvisno od vrste odpadkov – Saint-Ouenom ali Gennevilliersom, ne da bi pri tem onesnaževala ali izpuščala CO2.

Zmanjšanje emisij CO2 in izboljšanje kakovosti življenja državljanov je glavna skrb tako za SUEZ kot za Renault Trucks. Po dodelitvi prvega D Wide Z.E. tovornjaka za zbiranje odpadkov 63.000 prebivalcev Neuilly-sur-Seine julija 2020, sta SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje partnerstvo. Električna tehnologija je popolnoma primerna za zbiranje gospodinjskih odpadkov in zagotavlja bistveno izboljšanje ekološkega odtisa ter udobja uporabnikov in prebivalcev, z ničelnimi lokalnimi emisijami in emisijami CO2 zmanjšanimi do 95%. Prva ocena je omogočila tudi nekatere tehnične prilagoditve, na primer programiranje ogrevanja kabine in optimizacijo delovanja opreme, vključno s številom kompaktnih ciklov, številom tresenja in hitrostjo mehanizmov.

Rudi Leskovec
foto: Renault Trucks

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button