E-MobilnostNa kolesihNovice

Električni SsangYong Torres EVX je tik pred vrati

Torres EVX se bo v električni ponudbi pridružil Korandu e-Motion.

Korejski SsangYong je lansko leto predstavil novega SUV-ja Torres, ki bo v letošnjem letu pridobil popolnoma električno različico z oznako EVX. Robustno obarvani kompaktni terenec se v portfelju umešča med nekoliko manjšega Koranda in večjega Rextona, vendar bo ob prihodu zaradi električnega pogona med dražjimi modeli.

Čeprav si električni Torres EVX platformo in večino karoserije deli s klasični gnanim bratom, se bo oblikovno precej razlikoval, da bo poudaril svojo drugačnost. Postavno sprednjo masko so zavoljo aerodinamičnega izkoristka zgladili, dobil je novo vzdolžno LED osvetlitev s šestimi značilnimi elementi in nižje nameščena žarometa, prav tako je z moderno noto preoblikovan sprednji odbijač.

Spremembe se nadaljujejo v notranjosti, kjer so povzeli trend armaturne plošče z velikim steklenim panelom, za katerim sta nameščena dva zajetna zaslona, preostanek kabine je skladno minimalističen, enak kot pri običajnem Torresu ostaja volan. Dodatnih podrobnosti pri SsangYongu trenutno ne razkrivajo, uradno razkritje je načrtovano čez deset dni. Sicer se pričakuje uporaba prilagojene platforma Koranda e-Motion, s predaj nameščenim elektromotorjem s 140 kW in baterijo s kapaciteto približno 61,5 kWh, kar bo zadoščalo za 340 kilometrov avtonomije.

Žiga Kolman
foto: SsangYong

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button