Gospodarska vozilaNovice

DFSK EC35: britanski buget električni dostavnik

Kitajska tehnologija, ki se lansira z Otoka na evropsko tržišče je tu!

O tem, da Kitajci ne le stopicajo, temveč pošteno tekajo pred evropskimi tekmeci, ko beseda nanese na razvoj električnih mini dostavnikov, ni skrivnost. Podjetje Innovation Automotive je sicer britansko podjetje, ki pa se prednostno ukvarja z uvozom nam manj poznanih vozil s Kitajske. Ena izmed tovrstnih znamk je DSFK, ki v očetnjavi riža in papirusa precej uspešno trži električno gnan mini tovornjaček.

In vsled zavidljivih prodajnih rezultatov so se Kitajski šefi odločili poseči v prodajno pogačo tudi na Starem kontinentu. K nam so pripeljali električni dostavnik DSFK EC35, mini tovornjak s kesonom ali kot kombinirano vozilo. Pod pločevino praktičnega, relativno zmogljivega in dostopnega vozila se skriva pogon, ki ga tvorijo baterija s kapaciteto 39 kWh in elektromotor z največ 60 kW moči, ki nadalje omogočata vožnjo z največ 100 km/h ter WLTP avtonomijo vse do 160 kilometrov. V kolikor končno hitrost omejite na 80 km/h, naj bi avtonomija znašala celo 267 kilometrov.

Precej spodbudne cifre za vozilo s tovorno prostornino do največ 4,8 kubičnega metra in prevozom do največ 1.015 kilogramov težak tovor. Dimenzije EC35 so 4,5 metra v dolžino, 1,68 v širino ter 1,99 v višino. V specifikaciji vozila so omenjeni še usnjeni sedeži, 6,8-palčni osrednji multimedijski zaslon, DAB radio sprejemnik ter sodobne zmožnosti povezljivosti s pametnimi mobilni napravami. Cena za evropski trg znaša nekaj več kot 25 tisočakov brez vštetih davščin.

Blaž Likovič
foto: DSFK

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button