NovicePredstavitve

Citroën C3 Aircross (2021)

Francozi so prenovili prikupnega križanca, ki ponovem zeva z manj „prijaznim“ obrazom

Aktualna generacija Citroëna C3 Aircross, ki je na ceste zapeljala leta 2017, je doživela prvo konkretno osvežitev. V novo modelno leto vstopa z zrelejšim videzom in zrelejšo osebnostjo, katero opredeljuje nov obraz. Maska v slogu novega C4 ga navdihuje z agresivnejšim športnim videzom, omenili so tudi natančnejše in bolj odzivne vozne karakteristike, a brez oškodovanja udobja.

Večina ostalih značilnih oblikovnih elementov, kot so deljeni LED žarometi, ostaja nespremenjenih, pomembna je razširitev barve palete s sedmimi novimi odtenki. Skupno lahko izbiramo med 70 različnimi kombinacijami barve karoserije in strehe. Nova so seveda še oblikovanja 16- in 17-palčnih platišč z diamantno ali povsem črno obdelavo.

Kljub drznemu videzu, udobje notranjosti ni nastradalo, z novimi Advanced Comfort sedeži iz večjega C5 Aircross, je situacija ravno obratna. Z dodatnih 15 mm oblazinjenja vsekakor izgledajo vabljivo. Ohranili so osnovno razporeditev kabine, z izbiro treh novih stilov okrasnih elementov, standardno ostaja oblazinjenje iz blaga, z doplačilom iz umetnega ali naravnega usnja.

Seveda gre za prenovo v letu 2021, kar pomeni veliko poudarka na tehnologiji in večjih zaslonih. Osrednja novost je 9-palčni informacijski zaslon na dotik, z ostrejšo sliko in večjo odzivnostjo, povezljiv s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Med drugimi dobrinami so še nov head-up zaslon za prikaz podatkov, vzvratna kamera s funkcijo Top Rear Vision in pet tehnologij povezljivosti. Pod bistvene varnostne pripomočke spadajo prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili in avtomatsko prilagajanje snopa svetlobe. Na seznamu dodatne opreme ostajata Grip Control in asistent za spust po klancu.

Pri motorni paleti sprememb ni, še vedno ostajata 1,2-litrska PureTech turbo bencinska motorja 110 in 130, dizelski 1,5-litrski BlueHDi 110 ter 1,6-litrski BlueHDi 120. Elektrifikacije za zdaj ni pričakovati, saj C3 Aircross sloni na starejši PF1 platformi. Cene na slovenskem trgu se bodo pričele pri 17.620 evrih. Toliko boste namreč morali odšteti za osnovno bencinsko različico. Zmogljivejši bencinec bo na voljo od 21.820 evrov, medtem ko bo potrebno za vstopnico v svet dizelskega napoja odšteti najmanj 19.870 evrov.

Velja še omeniti, da boste v serijski opremi našli vse od ABS, ESP, ASR, sistema za pomoč pri speljevanju v klanec, 6 zračnih blazin, že omenjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov, tempomat, potovalni računalnik, ročno klimatsko napravo, DAB radio, 16-palčna jeklena platišča z okrasnimi pokrovi …

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button