E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Citroën Ami Cargo: Miniaturen urbani dostavnik

Francozi predstavljajo kompaktno dostavno rešitev natrpanih mest.

Citroën predstavlja modificirano različico električnega mestnega malčka Ami, namenjenega dostavi tovora v urbanem okolju. Sprva na zunaj deluje skoraj identičen potniškem sorodniku, z izjemo osnovnih jeklenih platišč in po vsej verjetnosti jih bo večina nosila reklamne napise. V notranjosti so odstranili sovoznikov sedež in ga nadomestili s plastičnim koritom za odlaganje tovora. Nekakšen prtljažni prostor ponuja do 260 litrov prostornine in obremenitev do 140 kilogramov.

Skupaj s z vsemi odlagalnimi prostorčki v notranjosti je maksimalna tovorna kapaciteta Amija odmerjena pri 400 litrih – malenkost več od prtljažnika nove četrte generacije Škode Fabie. Pokrov tovornega korita lahko sicer služi namenu delovne mize, na njem je prostor za papirje in elektronske tablice, medtem ko znotraj najdemo še nekaj priveznih točk ter višinsko nastavljivo dno, ki omogoča prevoz predmetov do 1,2 metra dolžine. Kupci lahko izberejo še kakšen dodatek iz doplačljivega seznama, kot je varovan odlagalni prostor v zadku kabine, dodatni odlagalni prostori in nosilec pametnega telefona na armaturni plošči.

Tako kot standarden Ami, tudi dostavna različica uporablja 5,5 kWh baterijski sklop, ki dovaja energijo elektromotorju z 6 kW (8 KM). Pospeševanje se konča pri hitrosti 45 km/h, z enim polnjenjem pa je mogoče prevoziti do 75 kilometrov. Polnjenje baterije poteka preko standardne vtičnice, vendar proces zaradi manjše kapacitete baterije traja okoli treh ur.

Mali urbani dostavnik bo na voljo v Evropi, zanj bo potrebno odšteti 6.490 evrov, kar je 400 evrov več od standardnega modela.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button