Gospodarska vozilaNovice

Chevy Silverado in GMC Sierra lovita konkurenco s precej novitetami

VIDEO: Američani po novem stavijo na oglato podobo poltovornjakov.

Lani je Chevrolet prenovil svojega pickupa Silverada, katerega osvežitev sovpada z GMC Sierro 1500. Obe znamki pač delujeta pod okriljem General Motorsa, dolga leta največjega proizvajalca vozil, dokler jih ni v letu 2008 ujela in prehitela Toyota. Jenkiji v manj urbanih področjih še vedno prisegajo na zajetne terence in poltovornjake, med katere zagotovo sodi Silverado skupaj z bolj petično Sierro. Celotna prenova se je razvlekla v zadnje dni, ko so bili dokončno razkriti vsi paketi opreme in skupek novitet.

 

Prenova obeh prinaša kozmetično nadgrajeno masko, ki je še malce bolj oglata, bistveno bolj digitaliziran ambient z večjimi in preglednejšimi zasloni ter elektronskimi pomočniki, ki omogočajo delno avtonomno vožnjo na razvlečenih ameriških »highwayih«. Izdatna digitalizacija je doletela predvsem GMC Sierro, ki je nekakšna premium izvedenka izmed dvojice. GMC Sierra Denali je recimo opremljena s kar 14 kamerami za izvrsten pregled med vleko prikolice, za katero je lahko zadolžen zmogljiv 6,6-litrski V8 Duramax turbodizel s 477 KM in zajetnimi 1.322 Nm navora. Dotični agregat, je poleg bencinskih 5,3 ali 6,2-litrskih s 360 oziroma 426 KM zmogljivih postrojev in nekaterih manjših na voljo tudi v izrazito terensko usmerjenem Silveradu.

V podrobnosti se ne bomo zapletali, kajti noben izmed dotičnih primerkov ni neposredno dosegljiv na slovenskem trgu, predvsem po izstopu Chevroleta iz slovenske prodajne mreže. Servisne storitve še vedno zagotavljajo, zato vam podpora ob morebitnem uvozu ne uide. V Nemčiji boste za praktično najbolj oplemenitenega, in seveda povsem novega Silverada, vsled davščin ob uvozu odšteli približno 90 tisočakov, medtem ko GMC Sierro pripravite še nekaj tisočakov več.

 

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button