MiniatureNovice

Chevrolet Corvette v Legu formatu

Sestavljalni komplet narejen za male in velike otroke!

Chevrolet Corvette iz poznih petdesetih ali zgodnjih šestdesetih let prejšnjega stoletja, v solidnem stanju, lahko kupite za 100.000 evrov. Če vas ne moti manjša velikost in plastične komponente, je za 150 evrov na voljo Lego različica ameriške ikone iz leta 1961.

Seveda 150 dolarjev za igračo ni ravno drobiž, ampak z njim ciljajo predvsem na starejše romatike jeklenih konjičkov. Poleg tega je Lego novemu kompletu s 1.210 deli dodal funkcije, katere ustvarijo občutek odštetega denarja. Najbolj opazen trik je snemljiva trda streha, ki nemudoma Corvetto prelevi v kabrioleta. Maketa v dolžino meri 32 cm in je široka 14 cm, s čemer je ravno prav velika in kompleksna, da je namenjena vsakomur, ki želi izkusiti malce Lego zabave, brez da bi se več tednov mučil s sestavljanjem (številčne zgodbe sestavljanja Technic setov).

Vse našteto pa seveda ne pomeni, da Corvetta nima ničesar za ponuditi sestavljalcu. Pokrov motorja in prtljažnik se odpreta, v motornem prostoru pa se vrtita ventilator hladilnika in delujoč krmilni sistem z vezno palico. V kabini so trije pedali, prestavna ročica in volan, ki vrti kolesa. Komplet ima tri nalepke z registrskimi tablicami – eno z logotipom Corvette in po eno z oznakama zveznih držav Michigan in Kalifornija. Ljubitelji Corvette bodo cenili zadek zasnovan v stilu račjega repa ter štiri ikonične luči.

Predstavljeni komplet s serijsko številko #10321 je del portfelja Lego Icons, in je obenem četrti uradni model danskega proizvajalca v sodelovanju s Corvetto ter prihaja pravočasno ob 70. obletnici premiere ameriške cestne legende leta 1953.

Rocco
foto: Lego

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button