Gospodarska vozilaNovice

BYD je pripravil naslednje poglavje britanskega double deckerja

VIDEO: Spoznajte rdeči avtobus, ki vas bo vozil po londonskih ulicah.

Ena izmed ikon britanskih cest je zagotovo rdeči avtobus po imenu »double decker«, saj ima dve nadstropji v svojih vrstah pa so nekateri celo odprti v zgornjem delu. Večinoma so namenjeni krajšim potem z namenom turističnih ogledov, so pa tudi taki za daljše poti. Njihova zgodovina sega v zgodnje 20. stoletje, kmalu pa se bo spremenila in dobila električni pridih.

Pri kitajskem električnem gigantu BYD so namreč pripravili električno različico BYD eBus BD11, ki je že nared za uporabo. Avtobus bo pričakovano opremljen z zmogljivo Blade baterijo, ki hrani kar 532 kWh energije Nadalje nudi prilagodljive možnosti hitrega polnjenja z dvema priključkoma ali preko pantografa (naprave, ki jo najdemo na vrhu lokomotiv ali tramvajev) z močjo do 500 kW. To pomeni, da se baterija v celoti napolni v le dveh urah.

Poleg tega je BYD eBus BD11 opremljen z inteligentnim sistemom za upravljanje toplote za optimizacijo izrabe električne energije. Avtobus je opremljen tudi z naprednimi asistenčnimi sistemi in aktivnim vzmetenjem, zato udobje in varnost nista pod vprašajem.

BYD BD11 pa ni prvi električni avtobus za evropski trg, saj so Kitajci pred tem že predstavili model B12 in si prizadevajo za razširitev ponudbe na tem področju, na katerem že igrajo pomembno vlogo.

Blaž Likovič
foto: BYD

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button