NoviceZanimivosti

Bugattijeva biljardna miza za vrtoglavih 250 tisoč evrov

Le Bugatti lahko upraviči izdelavo pregrešno drage karbonske biljardne mize.

Bugatti, prvo ime najhitrejših avtomobilov, predstavlja novo umetnino v svoji kolekciji »lifestyle« izdelkov, karbonsko biljardno mizo za neverjetnih 250.000 evrov. Namenjena je predvsem zbirateljem pregrešno dragih hiperšportnikov, da jim popestri dom, počitniško hišo ali celo luksuzno jahto.

V sodelovanju z družbo IXO bodo izdelali trideset primerkov, pri tem pa uporabili samo najboljše materiale in inovativno tehnologijo, kot pri hiperšportnikih izdelani v Molsheimu. Stranski deli bodo izdelani iz brušenega in eloksiranega aluminija, luknje so zaščitene z nerjavečim jeklom, vijaki in matice pa so iz titana. Vsaka miza bo opremljena z uradnim Bugatti logotipom in unikatno ploščico s serijsko številko izdelka.

Na spisku nekakšne dodatne opreme bodo lahko kupci izbrali še palice iz ogljikovih vlaken, modno usnjeno torbo za transport Aramith Tournament Pro krogel, 13-palčni zaslon za spremljanje rezultatov in LED stropno svetilko iz karbona. Priložen USB ključek v enkratni aluminijasti škatlici bo naložen s fotografijami in videoposnetki izdelave posamične mojstrovine. Ker je Bugattijeva biljardna miza zasnovana za uporabo na jahtah, je opremljena z giroskopskim kontrolnim sistemom, ki zgolj petih v milisekundah in popolni tišini zagotavlja izravnavo nog mize. Igra biljarda bo tako nemotena tudi na valovih.

Stephan Winkelmann, predsednik podjetja Bugatti Automobiles, je dejal: »V zadovoljstvo nam je sodelovati s partnerjem, ki odraža lastnosti Bugattija. Glede na skupne vrednote smo lahko prepričani, da bo biljardna miza Bugatti izdelana iz izredno kakovostnih materialov, da bo standard omejene proizvodnje zelo visok in da bo tehnologija proizvodnje resnično napredna.«

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button