NoviceZanimivosti

Bentleyjeve unikatne športne superge

Nenavadno sodelovanje britanske luksuzne avtomobilske znamke in ustvarjalca obutve.

Podjetje Bentley Motors predstavlja sad sodelovanja z vodilnim predstavnikom na področju izdelave obutve po naročilu Dominicom Ciambroneom, znanim kot The Surgeon, pri snovanju omejene serije športnih superg, rezerviranih za stranke in zbiratelje Mulliner.

Sodelovanje združuje dve ikoni oblikovanja, znani po kreativni kombinaciji obrtniškega mojstrstva in neprimerljivega sloga. Bentley bo naslednji mesec na tednu oblikovanja na sejmu Art Basel v Miamiju predstavil vozilo Bentley x The Surgeon, nekakšno naslednjo stopnjo sodelovanja.

Dominic je samouk, ustvarjalec in oblikovalec, ki se pri svojih spretnostih in oblikovalskih podvigih osredotoča na združevanja visoke mode z ulično kulturo. Uspešno je združil stičišče teh dveh svetov in postal pionir edinstvene kategorije čevljev. Podobno kot Bentley združuje trajnost in inovativnost, tudi Dominic na novo oblikuje in združuje športne copate z vrhunskimi materiali ter tako ustvarja svoj neponovljivi slog.

Sodelovanje Bentley x The Surgeon se je začelo v začetku leta 2022, ko je Dominic obiskal Bentleyjev kampus v Creweu, da bi se poglobil v prestižno britansko znamko in raziskal različne materiale, uporabljene v hiši Bentley, še posebej pri oddelku Mullner, kjer se posvečajo izpolnjevanju najzahtevnejših želja.

Vsak pa ročno izdelanih športnih copat v omejeni izdaji se ponaša z edinstvenimi podrobnostmi, med drugim z Bentleyjevim značilnim diamantnim prešitjem, križnimi šivi in vrhunskim usnjem. Ti čudoviti elementi so združeni s kirurgovim estetskim podpisom in monogramom lobanje ter skalpela.

Dominic in ekipa Bentley Mulliner so ustvarili 10 parov športnih copat, ki utelešajo raznolikost Bentleyjeve modelne palete. Na primer, par Cricket Ball v rdečem odraža Bentleyjevo linijo Speed, pri čemer so superge Adidas Forum Low športno obarvane. Modri Portofino predstavlja Bentleyjevo sproščujočo linijo Azure s poudarkom na udobju. Vseh 10 parov je že razprodanih, koliko so privrženci britanske znamke odšteli zanje, ni znano.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Ne razumem poante tega. Drago placas ekskluzivnost, ki pol sedi v domaci omari. Zakaj ne izdelati lepih suhov v vecji nakladi? Tako pa na policah samo neki dolgocasni beli cevlji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button