Gospodarska vozilaNovice

Avtoprevozniki opozorili na njihov pomen in težave

Srečanje avtoprevoznikov 2021 v Novem mestu.

Tovornjaki so še vedno temelj slovenskega transporta. To nadalje potrjuje tudi težko pričakovana izgradnja drugega železniškega tira med Koprom in Divačo, saj je transport med našim pristaniščem in notranjostjo ter sosednjimi državami osredotočen na avtocestni križ. Na pomembno vlogo cestnega transporta med epidemijo, in še veliko več, so avtoprevozniki opozorili na srečanju v Novem mestu.

Tradicionalno druženje je v dolenjsko prestolnico privabilo kar pestro število ljudi, medtem ko smo med povabljenci našteli aktualnega ministra za prometno infrastrukturo Jerneja Vrtovca in vodstvo prometne sekcije na Obrtni zbornici Slovenije (OZS). Ob prisotnosti odgovornih so avtoprevozniki opozorili na slabo pretočnost slovenskega avtocestnega križa, na nelojalno konkurenco in na koncu poudarili svoj pomen ob motnjah dobave med še trajajočo epidemijo koronavirusa.

Vendar srečanje ni potekalo zgolj ob poslušanju slavnostnih govornikov, temveč so svoj prostor pod pokritim prostorom našli tudi razstavljavci iz sveta tovornjakov in podporne opreme ter nenazadnje tudi Agencija za varnost prometa s svojim poligonom simulacijskih naprav. Bistvo takšnega dogodka je medsebojno spoznavanje in sklepanje poznanstev oziroma t. i. mreženje, saj so pri OZS poudarili, da generacija »ustanoviteljev« večjih slovenskih avtoprevozniških podjetij počasi odhaja v pokoj in za njimi vajeti prevzema mlajša ekipa. Da je beseda tekla v sproščenem vzdušju so poskrbele dobrote z žara in zvok narodnozabavne glasbe.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button