AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Znane so prve cene nove Alfe Romeo Junior

V Britaniji bo osnovni Junior stal slabih 40 tisočakov.

Alfa Romeo je razkrila del cenika novega električnega malčka Junior, ki bo svojo prodajno pot na slovenskem trgu nastopil v drugi polovici leta. Na otoku bo cena osnovnega modela znašala 33.895 funtov oziroma 39.834 evrov. Novi Junior bo standardno na voljo z dvema izbriama električnega pogona – osnovni s 156 KM in dosegom 402 kilometrov ter Veloce z 240 KM in 346 kilometri avtonomije.

Junior se na trgu električnih avtomobilov odlikuje po lahki zasnovi in optimalni porazdelitvi mase, kar zagotavlja odličen oprijem na cesti. Različica Veloce se ponaša z najbolj neposrednim krmiljenjem v svojem segmentu, natančno kalibracijo, znižanim športnim vzmetenjem, prednjimi in zadnjimi protizdrsnimi palicami, robustnim zavornim sistemom in diferencialom Torsen za vrhunski oprijem.

Alfin mali ekektrični križanec bo na voljo s paketi oprem Elettrica, Speciale in Veloce. Standardni Junior Elettrica je opremljen z 18-palčnimi platišča z diamantnim rezom, LED osvetlitvijo, samodejnimi brisalci in zadnjimi parkirnimi senzorji. V notranjsti najdemo sedeže Icona s črno/modro tkanino, ambientalno osvetlitev, 10,25-palčno instrumentno ploščo, 10,25-palčni osrednji zaslon z Apple CarPlay in Android Auto. Serijski so določeni varnostni sistemi, kot so adaptivni tempomat, aktivni asistent za ohranjanje voznega pasu, samodejno zaviranje v sili, e-Call in storitve Alfa Romeo Connected Services. Seznam dodatne opreme zajema sistem keyless go, toplotno črpalko, kabel za polnjenje Mode 3 in 11-kilovatni polnilnik.

Začetna izdaja Junior Speciale Elettricas ceno 41.969 evrov, standardni model nadgrajuje s športnim stilskim paketom, diamantno črno masko, zatemnjenimi zadnjimi stekli in 18-palčnimi platišči Petali. V notranjosti so sedeži odeti v vinil in tkanino Spiga z električno nastavitvijo in masažno funkcijo, bogata oprema prinaša še 180-stopinjsko zadnjo kamero, adaptivni tempomat s funkcijo ohranjanja  voznega pasu, električno pomična prtljažna vrata ter vstop brez ključa.

Kraljevi model Veloce, katerega cena se začne pri 49.706 eveih, poganja električni pogonski sklop z 240 KM, za boljši prenos moči diferencial Torsen, za dinamiko pa znižano vzmetenje in športne zavorne. Privlačnost dvigujejo 20-palčna platišča, črna streha, rdeče obarvane zavorne čeljusti in športni karoserijski elementi. Notranjost krasijo sedeži Corsa Sabelt v črnem in rdečem usnju ter semišu in športne stopalke. Kupci bodo lahko zbirali med tremi dodatnimi paketi: Technology, Premium in Sport. Naročila za Juniorja bodo začeli sprejemati še ta mesec.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button