AvtomobilizemNovice

Zlovešč Rolls-Royce Wraith Black Badge s 717 konji

Luksuzni kupe iz Goodwooda v divji preobleki nemškega predelovalca SPOFEC.

Rolls-Royce Wraith z oznako Black Badge že v standardni obliki pritegne številne poglede, v poširjeni preobleki predelovalca Spofec bo njegovo delo olajšano. Če prvič slišite za ime Spofec, gre za oddelek znamenitega nemškega predelovalca Novitec, ki je specializiran za modifikacije Rolls-Roycev. Precej neobičajno ime je okrajšava imena maskote Spirit of Ecstasy.

Najnovejša kreacija OVERDOSE je predelani Wraith z norim »bodykitom«, izdelanim iz ogljikovih vlaken, rezultat je 70 mm širši sprednji konec in kar 130 mm širši zadek. Prestižen kupe po vgradnji nove nadzorne enote zračnega vzmetenja sedi precej nižje, do 40 mm nižje v primerjavi s standardnim Wraithom do hitrosti 140 km/h. Po Spofecovem posegu bo tudi občutno hitrejši, zahvala gre nadgradnji nadzorne enot motorja, s katero so moč 6,6-litrskega twin-turbo V12 motorja povzdignili na 717 KM in 986 Nm navora.

Wraith OVERDOSE se tako do stotice požene v 4,2 sekundah, impresivno za skoraj 2,4 tonsko ladjo. Oblikovanje sicer dopolnjujejo še 22-palčna Vossen platišča in notranjost izdelana po željah stranke. Spofec namerava izdelati le 3 primerke, povsem verjetno so že vsi razprodani.

Žiga Kolman
foto: Spofec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button