AvtomobilizemNovice

Zlato slovo Bugattija Chirona

Poslednja trojica Chironov L'Ébé obogatenih z zlatnino, se poklanja najstarejši hčeri Ettoreja Bugatti.

Po šestih letih se zaključuje proizvodnja svetovno najbolj prepoznavnega hiperšportnega avtomobila, kar bodo obeležili s posebno omejeno izdajo treh primerkov okrašenih s 24-karatnim zlatom. Veličastna trojica Chironov bo zaključila pomemben mejnik v svetu najhitrejših avtomobilov.

Za poimenovanje treh ekskluzivnih Chironov so izbrali naziv L’Ébé, v čast najstarejši hčeri ustanovitelja podjetja. Prestižni proizvajalec je šel preko vseh meja, da bi ustvarili primerno poslovilno izdajo, katere glavna posebnost je uporaba dragocenega 24-karatnega zlata. S pomočjo izkušenega zlatarskega podjetja so kar pet let raziskovali in eksperimentirali, kako vključiti zlato v značko na nosu.

Na koncu so prišli do spoznanja in nove tehnike, z uporabo niklja kot osnovo emblema, ki s svojimi protikorozijskimi lastnostmi omogoča nanos štiri mikrometre tankega sloja zlata. Celoten proces je izveden ročno in traja deset ur. Drugo področje, ki jim je povzročalo preglavice, je bil nanos zlatega filma na sprednjo podkvasto masko, saj je s 440 mm dolžine in 400 mm višine precejšen zalogaj.

Med ostale zlato okrašene površine spadajo še številne EB značke, pokrov motorja in pokrovčka za olje ter gorivo. Češnja na vrhu smetane je zadnje krilce z napisom L’Ébé, prav ste uganili, z zlatimi črkami. Unikatna notranjost v kakovostnem modrikastem usnju je okrašena s preostalimi napisi L’Ébé in skicami različnih Bugatijevih modelov iz bogate, več 110-letne zgodovine.

»L’Ébé Bugattijeva biografija njenega očeta nam je pomagala razumeti Ettorejevo osebnost, njegove cilje in pomen,« je pojasnil Hendrik Malinowski, direktor prodaje in trženja pri Bugattiju. »S to posebno konfiguracijo in uporabo njenega imena za zadnje tri modele Chiron in Chiron Sport želimo počastiti L’Ébé in ji zagotoviti zasluženo mesto v zgodovini naše znamke.«

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

2 komentarjev

  1. A je sesalec tudi med opremo?
    Da pobereš vse drobce, če koga zadaneš ker se nisi dovolj hitro zaustavil iz 300 km/h …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button