AvtomobilizemNovice

Prihaja osvežitev za Lamborghinija Urus

Lamborghinijev SUV se pripravlja na medživljensko osvežitev in morebiten prejem hibridne pomoči.

Opaženi zamaskirani Lamborghiniji Urus nam ponujajo prvi podrobnejši vpogled v posodobitev. Z valom novosti se bo lažje kosal z mlajšim Aston Martinom DBX.

Opazimo lahko spremenjeno oblikovanje sprednjega odbijača, prejšnje reže viličaste oblike so nadomestili preprosti ravni elementi. Enakega tretmaja je bila deležna maska hladilnika, nov je tudi spodnji del odbijača s pokončnimi podporami. Na zadku so preoblikovali difuzor, za zadnjima odbijačema sta novi zračni reži, zaključki izpušnih cevi pa imajo večji premer.

Na fotografije notranjosti bo potrebno še nekoliko počakati, sicer pričakujemo sveže oblazinjenje sedežev, manjše popravke na volanu in nadgradnjo informacijskega sistema. Vse izboljšave bodo prinesle povečanje osnovne cene 270 tisoč evrov (Nemčija).

Ob prihodu na trg leta 2017, je Lamborghini namignil na možnost izdelave priključno-hibridne izvedenke, osvežitev bi bila idealna priložnost za razkritje novega pogonskega sklopa. Ker si Urus svojo zasnovo deli s Porschejem Cayenne, bi si lahko 4-litrski twin-turbo V8 hibridni sistem izposodili pri modelu Turbo S E-Hybrid. S tem bi Urus pridobil zavidljivih 680 KM in 900 Nm navora, obenem bi se izpusti CO2 znižali na 90 g/km.

Edina izbira trenutno je turbinsko podprt 4-litrski V8 s 650 KM, ki bi lahko svojo pot nadaljeval z manjšim poskokom moči. Enako so Lamborghinijevi inženirji storili ob prenovi Huracana.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button