AvtomobilizemNovice

Zgodovinska priložnost: Na prodaj reli dirkalnik samega Colina McRaeja

Dobrih 400 tisočakov in historični dirkalnik je morda vaš!

Ko nekdo omeni škotskega dirkača Colina McRaeje, prav vsem ljubiteljem bencinskih hlapov na misel pade WRC oziroma svetovno reli prvenstvo. Ena izmed največjih ikon tega dirkalnega segmenta se je tragično ponesrečila v helikopterski nesreči v letu 2007, kmalu po dopolnjenem zgolj 39. letu starosti.

Pri Silverstone Auctions so ponosni na svojega britanskega rojaka in zato z velikim pompom napovedujejo dražbo njegove tekmovalne Subaru Impreze S5 WRC iz leta 1998 z registrsko oznako P2 WRC. Dotični dirkalnik je preživel kar pestro ero tekmovalnih in ekshibicijskih dogodkov do danes in bil vmes kar nekaj let pazljivo in skrbno hranjen v garaži lastnikov, ki so si ga lahko privoščili. Tekom servisnih intervalov in posodobitev so premaknili tudi voznikovo mesto z leve na desno stran, da bi dirkalnik kar najbolje ustrezal britanskim športnim dogodkom in seveda njihovim voznikom.

Pri dražbeni hiši Silverstone Auctions si obetajo precej zanimanja in so v ta namen pripravili kratek napovedni prispevek, ki vam ga serviramo v nadaljevanju. Končno vrednost ocenjujejo na približno 400 tisočakov, nekaj deset manj ali več. Verjetno prej več …

Blaž Likovič
foto: SA

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button