AvtomobilizemNoviceZanimivosti

ZF napoveduje novo generacijo električnih pogonov

Modularni koncept, ki vključuje tehniko vse do pogonske gredi vozila.

Že res, da smo podjetja ZF vajeni omenjati pri omenjanju odličnih menjalnikov, vendar je globalna tehnološka družba ZF Friedrichshafen AG precej več kot to. So tehnološki gigant s področja osebnih in gospodarskih vozil ter nenazadnje tudi dobavitelj sistemov industrijskih tehnologij. Da bodo električni pogoni igrali precejšnjo vlogo v prihodnjih letih oziroma desetletjih so spoznali med prvimi, zato danes nudijo kar nekaj prvenstvenih rešitev s tega področja, ki se utegnejo kaj kmalu znajti pod pločevino velikoserijskih vozil.

Pred dnevi so na krajši predstavitvi razgrnili svoj najsodobneje modularni koncept električnih pogonov v katerem so zajeti elektromotor, inverter oziroma pretvornik, menjalnik in celovita programska oprema. Po besedah Markusa Schwabeja, vodje proizvodnje elektrificiranih pogonov, se pri ZF-u osredotočajo na tri osnovne dejavnike, ki izpolnjujejo glavne zahteve njihovih strank – učinkovitost, zmogljivost in seveda cena. Na temeljih tega lahko optimalno implementirajo vse nadaljnje individualne zahteve proizvajalcev električnih vozil vseh segmentov.

Sled nudenja pogonskih sklopov izredno kompaktne oblike je prilagajanje sistema ali komponent precej poenostavljeno oziroma hitrejše, tovrstna fleksibilnost pa jim omogoča precej širok bazen potencialnih kupcev. Da opravljajo odlično delo priča seznam naročil, kjer se čakalna doba na njihove produkte vsak teden daljša in takemu trendu še ni videti konca.

Blaž Likovič
foto: ZF

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button