AvtomobilizemNovice

Zbor 1.600 Lamborghinijev ob movembru

Italijanska znamka superšportnih avtomobilov nadaljuje podporo gibanja movember.

Lamborghini je že tretje leto zapored sodeloval v akciji Movember in tako prispeval k svetovni pobudi za ozaveščanje ter zbiranje sredstev za moške zdravstvene težave – rak prostate, rak testisov, duševno zdravje in samomor. Več kot 1.600 Lamborhinijevih modelov s strani 100 prodajalcev po vsem svetu, je novembra sodelovalo pri dejavnostih Movember.

Pomembni dogodki so bili shodi Bull Run, na katerih so Lamborghinijevi trgovci in stranke organizirali druženja z avtomobili, ki so jih krasili nalepljeni brki na pokrovu motorja. Največje zborovanje je bilo v Newport Beachu, kjer se je zbralo 80 avtomobilov, sledil je Beverly Hills s 60 avtomobili. Stephan Winkelmann, predsednik in izvršni direktor podjetja Automobili Lamborghini, je izrazil ponos, da so prispevali k akciji Movember, in poudaril pomen ozaveščanja o ključnih zdravstvenih vprašanjih.

Poleg zborovanj bikcev iz Sant’Agate, so v času gibanja Movember potekale tudi različne pobude. Podjetje Lamborghini je na uradni spletni strani Movember začel zbirati sredstva in tako zbral preko 230 tisoč evrov. Uspešno sodelovanje s podjetjem Gillette med svetovnim finalom v Vallelungi je vključevalo stojnico, na kateri so si Lamborghinijevi predstavniki, ustanovitelj gibanja Movember in drugi v podporo temu namenu pristrigli brado in brke.

Začelo se je tudi sodelovanje z nogometnim klubom Bologna, v okviru katerega je bil pred stadionom Renato Dall’Ara razstavljen novi Huracán Tecnica. Na avtomobilu so bile nameščene QR kode, povezane z vsebinami družbenih medijev in intervjuji z igralci, ki so poudarjali duševno zdravje in preprečevanje raka. Čeprav se je Movember že zaključil, Lamborghini poudarja svojo celoletno zavezanost ozaveščanju o zdravju moških. Vključenost podjetja v Movember odraža globalna prizadevanja za obravnavo in podporo kritičnih zdravstvenih vprašanj.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button