AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Zbirka „pozabljenih“ Ferrarijev gre pod kladivo

Če ste ljubitelji poskočnega konjička iz Maranella, obenem pa ste še malo mojstra, potem si le označite datume 17., 18. in 19. avgust!

Čemu? Izjemno redka zbirka 20 Ferrarijev bo dražiteljem na voljo od 17. do 19. avgusta na dražbi RM Sotheby’s v Montereyu. Zbirka Lost & Found je po desetletjih, ki jih je preživela v skladišču, postala ena najbolj nenavadnih in nesrečnih najdb izpod „kozolca“. Leta 2004 se je, ko je po Floridi pustošil orkan Charley (prvi od štirih orkanov), zrušilo poslopje v kateri so bila vozila shranjena. Streha zgradbe je padla na nekatere avtomobile, zaradi česar so se razbile strehe in vetrobranska stekla, nekatera vozila pa so bila izpostavljena tudi vremenskim neprilikam.

Redki Ferrariji so se nato preselili v skladišče v Indiani, od koder jih sedaj ponujajo pri poznani avkcijski hiši RM Sotheby’s. Ta izjemna zbirka Ferrarijev vključuje dirkalne veterane, redke brezstrešnike, navsezadnje pa tudi precej nerazpoznavne školjke, ki bodo zahtevale veliko časa, znanja, poguma … predvsem pa denarja! Torej, Ferrari 275 GTB, 512 BB, 330 GTS, 365 GTB, 308, 400, Testarossa … je le nekaj modelov, ki lahko krepko presežejo 7-mestno število! Celotno zbirko si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa v spodnji galeriji.

Boštjan Praprotnik
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

En komentar

  1. Samo se nekaj milijonov mi manjka, potem pa z veseljem v lov za temi lepotci. Samo se junaka, ki bi mi jih pozlickal potrebujem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button