AvtomobilizemNovice

Zbirateljski Mercedes-AMG SL 63 za motošportne navdušence

Mercedesov novi roadster v značilnih barvah bolida Formule 1.

Čeprav srebrnim puščicam lanska sezona Formule 1 ni šla najbolj po načrtih, še posebej v primerjavi z dosežki prejšnjih nekaj let, vse ni bilo tako temačno. Nekateri bodo želeli pozabiti na lanskoletni bolid W13, a pri Mercedesu kljub vsemu ob koncu sezone slavijo njegove uspehe in prvenstveni vstop v novo dobo pravil, s pripravo omejene motošportne izdaje roadsterja SL.

Vsem ljubiteljem Formule 1 in predvsem privržencem Mercedesove ekipe, bo na voljo ekskluzivna izdaja Mercedesa-AMG SL 63 4Matic+ v barvah srebrnega bolida W13 E-Performance. Čudovito barvno shemo združuje kombinacija značilnega srebrnega kovinskega in obsidiansko črnega odtenka, medtem ko so kontrastne podrobnosti v barvah glavnega sponzorja Petronas. Zelenkasto barvo bomo našli na sprednjem odbijaču, stranskih pragovih, zadnjem difuzorju in obrobah 21-palčnih matiranih črnih platišč.

K športniku takšnega kova in stasa vsekakor ne sme manjkati bogata standardna oprema, ki tokrat vključuje aerodinamični in oba AMG Night paketa. Prvi seveda prinaša več agresivnih elementov za povečan potisk k tlom, nočna paketa pa poskrbita z vizualno popestritev z okrasnimi elementi obarvanimi v črnini visokega sijaja – krilce sprednjega odbijača, zadnji odbijač, pragovi, izpušne cevi, mreža maske, logotipi zvezde in čeljusti kompozitnih zavor. Kljub estetskim spremembam pod nosom SL 63 ostaja enak 4-litrski twin-turbo V8 motor, s 585 KM in 800 Nm navora, ki ga do stotice požene v 3,6 sekundah.

Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collection Edition se v notranjosti ponaša s serijskima AMG Performance sedežema, oblazinjenjem v črnem usnju in tkanini iz mikrovlaken, s kontrastnimi šivi v rdeči ali rumeni barvi ter reliefnim logotipom AMG na naslonih za glavo. Okrasne površine, predvsem na sredinski konzoli, so izdelane iz ogljikovih vlaken, ki so pot našla tudi na športni volan. 100 srečnih lastnikov bodo v notranjosti razvajali še prostorsko ozvočenje Burmester, ambientna osvetlitev in napreden informacijski sistem z glasovnim upravljanjem, za zbiranje podatkov na dirkališču pa bo skrbel telemetrijski sistem AMG Track Pace. Vsak lastnik bo ob nakupu prejel personalizirano pregrinjalo za varno shrambo v garaži.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button