AvtomobilizemNovice

Zadnji testni kilometri pred premiero prenovljenega Touarega

Čudovite prve fotografije Touarega iz Laponske.

Volkswagnov premijski SUV Touareg, bo v letošnje leto vstopil s celovito oblikovno in tehnično prenovo, ki bo ključna za nadaljevanje prodajnih uspehov. Pred uradno premiero objavljajo prve fotografije zakamufliranega testnega primerka, s katerim vztrajno opravljajo zadnje kilometre na švedski Laponski.

Skrivna folija še vedno skriva večji del sprememb, a že lahko opazimo nekaj novosti, predvsem velja omeniti novo sprednjo osvetlitev z matričnimi žarometi IQ.LIGHT HD in vzdolžni svetlobni trak nad masko. Žarometa z visoko ločljivostjo skupno sestavlja kar 38.400 mikrosvetlobnih LED diod, ki noč tako rekoč spremenijo v dan in skrbijo za odlično osvetlitev cest, brez motenja nasproti vozečih vozil. Matrični sistem zmore na vozni pas projicirat interaktivno svetlobno preprogo, ki omogoča varnejšo vožnjo v temi in lažjo vožnjo skozi ozka gradbišča na avtocesti. Poleg spremenjenih odbijačev na obeh koncih in novega svetlobnega podpisa sprednjega dela, bo spremenjena podoba zadka, z novim prvim osvetljenim logotipom znamke. Z letošnjim januarjem so uspeli doseči dovoljenje za rdečo osvetlitev logotipa tudi na evropskem trgu.

Novosti segajo tudi pod površje posodobljenega Touarega, kjer ostaja enaka zasnova, vendar s številnimi izboljšavami. Pogon še vedno ostaja speljan na vsa štiri kolesa, nov je denimo senzor obremenitve strehe povezan z elektroniko podvozja, ki ob neobremenjeni strehi odklene dodatno okretnost, ko pa je nameščen strešni kovček, to informacijo posreduje asistenčnim sistemom za povečano stabilnost. Standardno podvozje z jeklenimi vzmetmi in opcijskim zračnim vzmetenjem sta prejela popravke nastavitev za doseganje večjega delovnega razpona med udobjem ter optimalno zmogljivostjo.

V notranjosti so je ambient precej enak kot poprej, le z izboljšano tehnologijo v obliki Innovision kokpita sestavljenega iz digitalnih merilnikov, osrednjega 15-palčnega zaslona na dotik, multifunkcijskega volana in nekaterih analognih elementov. Sodobnejše voznikovo okolje med drugim ponuja navigacijo z natančnostjo voznega pasu in podatke na zemljevidih visoke ločljivosti. Razvito je bilo tudi glasovno upravljanje, medtem ko lahko storitvi Apple CarPlay in Android Auto povežemo brezžično. Za povečanje udobja v kabini bo poskrbelo še mehkejše oblazinjenje naslonov za roke in sredinske konzole.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button