AvtomobilizemNovice

Zadnji klic pred odhodom: Dodge Challenger in Charger v Swinger izdaji

Nekaj zelenja ob odhodu, vendar ne izpod motornega pokrova!

Nedavna predstavitev električne študije Dodge Charger SRT je naletela na mešan odziv javnosti. Nekateri »električni muscle« avtomobil pozdravljajo, spret drugi ga odklanjajo kot malčki brokoli ob hranjenju. In tako kot po zraku leti zelenje pri negodovanju najmlajši za jedilno mizico, bo recimo da podobno ob slovesu klasično gnanih Chargerja in Challengerja. Z V8 pod motornim pokrovom in švigajočo zeleno barvo!

Poslednja ponudba obeh Dodge mišic prihaja v posebni Swinger izdaji, ki se obrača k nostalgični zgodovini znamke. Paket Swinger je prvotno nosil ikonični Dodge Dart in sicer v svoji četrti generaciji med letoma 1969 in 1976, ki je označevala cenovno dostopni zmogljivosti paket. Tokrat bo to (zgolj) barvni paket na plečih obstoječih Scat Pack različic in bo na voljo v okroglih tisoč primerkih vsakega od biceps dvojice.
Torej, osnovo tvorita Dodge Charger ali Challenger v Scat Pack Widebody preobleki, ki s seboj med drugim prinaša SRT podvozje in zajetni 6,4-litrski HEMI V8 agregat s 492 KM, medtem ko bo Swinger dodal zgolj retro barvna oblačilca – v že obstoječi F8 temni zeleni, Sublime svetli zeleni ali beli Knuckle barvi. Za več imformacij o barvi se obrnite na nežnejši spol, ki bo tolmačil odtenke. Mi bodmo dodali, da bodo prav vsem različicam skupna posebna pozlačena Gold School 20-palčna platišča ter ambient z zelenimi šivi v oblazinjenju. V primeru nakupa Challengerja bo v zlato barvo odet tudi zajem zraka na pokrovu motorja, ki se nahaja v stilskem paketu Shaker.

Tako cena kot odprtje naročil sledijo kasneje v tem letu, medtem ko se poraja vprašaje koliko primerkov si sploh lahko obetamo na Starem kontinentu. Na to vprašanje odgovora žal nismo zasledili.

Blaž Likovič
foto: Dodge

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button