AvtomobilizemNovice

Začenja se festival ljubiteljev Volkswagnov GTI

Letos se avtomobilske legende vračajo domov.

Če ste lastniki ali zgolj ljubitelji legendarnih GTI-jev, potem se bo v kratkem začel odvijati najpomembnejši dogodek na koledarju. Tradicionalni GTI Treffen letos avtomobilske navdušence vabi v Wolfsburg, dom največjega nemškega koncerna. Dogodek pod geslom »Ikone se vračajo domov« obljublja predstavitve vozil, odrske nastope, klubska srečanja in številna presenečenja za ljubitelje GTI-jev in Volkswagna ter pridružene družine.

Thomas Schäfer, predsednik uprave družbe Volkswagen, poudarja pomen dogodka GTI Treffen, ki letos obeležuje 50 let od začetka proizvodnje prve generacije Golfa v Wolfsburgu. Na festivalu bo svoje konjičke predstavilo več kot 700 lastnikov modelov GTI in R. Znani gostje, kot so Volkswagnov vodja oblikovanja Andreas Mindt ter legende motošporta Benny Leuchter, Strietzel Stuck in Jochi Kleint, bodo delili svoje izkušnje z vozili GTI. Dogodek bosta povezovala voditelja Sarah Elsser in Philipp Kaess, Youtuber in moderator avtomobilistične oddaje Grip – Das Motormagazin.

Na festivalu si bodo lahko obiskovalci ogledali vseh osem generacij Golfa GTI in ostale modele s to oznako, kot so Polo in up!. Predstavljen bo tudi konceptni športnik ID. GTI, ki ponuja vpogled v Volkswagnovo električno prihodnost. Vplivnež Jean Pierre Kraemer bo poleg posebnih Volkswagnovih razstavnih avtomobilov in modificiranih vozil za pripravnike predstavil svojega “Gromskega zajčka“. V nedeljo popoldan je načrtovana avtomobilska parada z 200 modeli GTI in R, za navdušence pa bo na voljo tudi mobilna testna postaja.

Navijači bodo uživali v številnih zanimivostih, vključno s prilagajanjem športnih copat s strani oblikovalca skupnosti, tovornjaki s hrano, glasbo v živo in nastopom kantavtorja Michaela Schulteja. Volkswagen Accessories & Lifestyle bo predstavil nove izdelke, vključno s posebej oblikovanim modelom GTI Clubsport in ekskluzivnimi športnimi copati GTI. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki si bodo lahko na območju Wölfli Ecke udejstvovali v dejavnostih, kot so otroška pot, bungee trampolin, simulatorji dirkanja, wakeboarding in nogomet.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button