AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Začela se je prodaja poskočnega Volkswagen ID.3 GTX Performance

Izvedenka GTX Performance nudi največ dinamičnega doživetja v družini ID.3.

Volkswagen je spomladi letos predstavil najbolj poskočno različico kompaktnega električnega modela ID.3, ki z oznako GTX obljublja večjo dinamiko in nudi izkušnjo GTI-ja v električni podobi. Zdaj ponudbo krepijo še z zmogljivejšo izvedenko Performance, ki jo poganja močnejši elektromotor in bo kupcem na voljo za najmanj 52.295 evrov.

ID.3 GTX Performance premore močnejši električni pogonski sistem s 326 KM (standardno 286 KM) in največjim navorom 545 Nm. Večja zmogljivost se prevede v pospešek do stotice v samo 5,7 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 200 km/h. Litij-ionska baterija s kapaciteto 79 kWh podpira hitro polnjenje z enosmernim tokom do 185 kW, ki jo od 10 do 80 odstotkov oskrbi v približno 26 minutah, polna kapaciteta pa omogoča do 601 kilometrov dosega.

Podvozje vozila je prejelo značilne izboljšave za modele GTX, torej močnejše stabilizatorje, MacPherson sprednje vpetje in večvodilno zadaj, skupaj s progresivnim krmilnim sistemom, prav tako nizko nameščena baterija poskrbi za dobro ravnotežje ter posledično boljšo dinamiko. Opcijski prilagodljivi nadzor podvozja Sport DCC, ki ga upravlja napredni sistem Vehicle Dynamics Manager, s pomočjo izboljšanih podatkov senzorjev natančno nastavi blažilnike za optimalno vodljivost in stabilnost.

Oblikovno ID.3 GTX in ID.3 GTX Performance izstopata z edinstvenimi elementi, kot so športno začrtan sprednji odbijač, dovod zraka v obliki diamanta in opcijska črna 20-palčna platišča Skagen GTX. Tudi notranjost je skladni prlagojena z objemajočimi športnimi sedeži, odetimi v tkanino iz mikrovlaken in kontrasnim prešitjem. ID.3 GTX Performance je opremljen z najnovejšo programsko opremo, 12,9-palčnim osrednjim zaslonom na dotik im glasovnim pomočnikom s ChatGPT ter možnostmi, kot sta projicirni zaslon z razširjeno resničnostjo ter vrhunsko ozvočenje Harman Kardon. Standardne varnostne funkcije zajemajo prilagodljivi tempomat, avtonomno zaviranje v sili, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in opozorilnik za nevarnost v prometu. Na voljo so dodatni sistemi, kot je Connected Travel Assist, za izboljšano podporo pri vožnji.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button