AvtomobilizemNovice

Za električnega Minija še ni konec zime!

Minijev prvi povsem električni model se mudi v osrčju Švedske.

Prvi povsem električni Mini je dosegel nov mejnik, saj je zapeljal v svet dinamičnih preverjanj na snegu in ledu. Električni pogon, visokonapetostna baterija in polnilna tehnologija so izpostavljeni precejšnjemu mrazu, vse to zahvaljujoč zimskemu taboru Bavarcev, ki je lociran v mestecu Arjeplog, ki leži v goratem osrčju Švedske.

Okolica testnega centra je obdana z jezeri, ki so v tem trenutku še močno pomrznjena in tako idealen poligon za testiranje v zimskih razmerah, kjer inženirji budno spremljajo in po potrebi nadgrajujejo celoten električni pogon. Pod drobnogledom so tudi voznikovi električni asistenti, ki skrbijo za nadzor oprijema, vodljivosti in nagibanja karoserije.

Peta generacija obujenega malčka, ki nastaja pod taktirko BMW-ja, bo tako dobila tudi popolnoma električnega člana v trivratni hatch podobi. Razkritje omenjene generacije sledi prihodnje leto, kljub okoljski naravnanosti pa bo tudi peta generacija na voljo s klasičnim pogonom. Še pred tem pa bodo pri Miniju predstavili študijo električnega križanca, ki bi lahko bil osnova za tako gnanega Countrymana in bo nadgradnja njegovega priključno-hibridnega pogona.

Blaž Likovič
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button