AvtomobilizemNovice

Z Brabusom 800 4×4 Sqared v razkošju skozi apokalipso

Ko standardni Mercedes-AMG ni dovolj, ima Brabus vedno pripravljeno rešitev.

Nemški predelovalec Brabus se je lotil Mercedesa-AMG G 63 4×42 in nastala je čudovita mogočna zver, ki vas bo v polnem razkošju popeljala skozi najzahtevnejše poti ali apokalipso. Terenski titan s polnim imenom Brabus 800 4×42 Stealth Green se ponaša z značilnimi dodatki priznanega predelovalca, zajetno konjenico in navdušujočo vojaško zeleno barvo.

Začnimo kar na sprednjem delu, kjer se Brabus 800 4×42 baha z nastopaško masko, zaščito podvozja iz ogljikovih vlaken, novo LED osvetlitvijo in vitlom z vlečno silo 4.500 kilogramov, ki bo pomagal pri reševanju v zagati. Dodatno se pohvali s karbonskim pokrovom motorja z velikim zračnikom, osvetljenim Brabus logotipom in močno osvetlitvijo na strehi. Sicer so na streho nadeli še praktičen prtljažni nosilec z lestvijo za lažji dostop, preostanek karoserije nosi poširjeni paket Widestar, zadek pa zaščito odbijača. Barbus 800 4×42 sedi na 22-palčnih Monoblock HD platiščih obutih v terenske pnevmatike.

Pod pokrovom motorja prede 4-litrski V8 podprt s porom novih turbopolnilnikov, ki omogočata poskok moči na 588 kW (800 KM) in 1.000 Nm navora, kar zadošča, da se več dvotonski orjak do stotice požene v 4,6 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 210 km/h. Pogon je vselej speljan na vsa štiri kolesa preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika, katerega lahko upravljamo s karbonskima obvolanskima ročicama. Za primerno zvočno spremljavo bo skrbel visokozmogljiv izpušni sistem z nastavljivi loputami, če slučajno ne želimo ves čas uživati ob melodiji osemvaljnika.

Kljub robustni zunanji podobi notranjost razvaja z razkošnim ročno izdelanim okoljem, kjer mojstri niso spregledali nobene podrobnosti. Celotna kabina je odeta v mehko usnje, strop je prevlečen v tkanino iz mikrovlaken, vse skupaj povezujejo belo prešitje, črne obrobe in okrasne površine iz ogljikovih vlaken. Notranjost »Masterpiece« med drugim krasijo tudi vzorci 77, v poklon letu 1977, ko je bilo ustanovljeno podjetje Brabus. Predstavitveni Brabus 800 4×42 prikazuje le eno izmed neštetih možnosti konfiguracije po željah strank.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button