AvtomobilizemNoviceNoviceTehnika

Xiaomi je na sejmu MWC 2024 debitiral z ekosistemom »človek – avto – dom«

Xiaomi je na svetovnem mobilnem kongresu MWC 2024 predstavil pametni ekosistem, ki ga opredeljuje povezanost med človekom, vozilom in domom. Nov ekosistem, katerega sestavni del je nedavno prestavljeni električni avtomobil SU7, služi kot vpogled v Xiaomijevo pionirsko vizijo pametne prihodnosti, v kateri so vse vaše potrebe nemoteno izpolnjene znotraj enega pametnega ekosistema.

Na razstavnem prostoru je podjetje Xiaomi prikazalo novosti, med njimi pametne telefone serije Xiaomi 14, skoraj 31,5-centimetrski (12,4-palčni) tablični računalnik Xiaomi 6S Pro ter številne z umetno inteligenco podprte naprave interneta stvari (AIoT), ki so pripravljene povzdigniti izkušnjo pametnega življenja. Poleg tega so bile na ogled najnovejše Leicine tehnologije objektivov in robotski pes CyberDog 2.

Xiaomijev prehod s pametnega telefona in pametnih naprav interneta stvari na pametni ekosistem »človek – avto – dom« celovito združuje osebne naprave, izdelke za pametni dom in avtomobile. To omogoča boljšo povezljivost strojnih naprav, usklajevanje v realnem času in napredek pri vožnji ter sodelovanje z industrijskimi partnerji. Proaktivni ekosistem je obenem zasnovan tako, da se nemoteno prilagaja sedanjim in prihodnjim potrebam.

Operacijski sistem Xiaomi HyperOS je več kot le še ena odprtokodna različica, saj vsebuje inovacije na sistemski ravni, namenjene spodbujanju neoviranega sodelovanja med napravami in zagotavljanju doslednega delovanja na vseh področjih integrirane platforme pametnega življenja. Kot temelj pametnega ekosistema »človek – avto – dom« združuje več kot 200 kategorij izdelkov, vključuje 600 milijonov globalnih naprav in pokriva več kot 95 odstotkov primerov rabe.

Prvi električni avtomobil podjetja Xiaomi, Xiaomi SU 7 premika meje zmogljivosti, integracije naprav v ekosistem in oblikovanje pametnega mobilnega prostora. Poleg zasnove vozila je Xiaomi razvil tudi pet ključnih tehnologij: električni motor, integrirano baterijo (CTB), tlačno litje podvozja, avtonomno vožnjo (Xiaomi Pilot) in pametno kabino. Uspeh je plod dela več kot 3.400 inženirjev, 1.000 tehničnih strokovnjakov iz ključnih področij in naložbe preračunano v višini poldruge milijarde evrov.

Xiaomi na sejmu MWC predstavlja tudi robota CyberDog 2, za katere so navdih našli v naravi živih bitij. Robot s sistemom zaznave in odločanja z 19 tipali za vid, dotik in sluh, je zasnovan tako, da posnema gibe, videz in interakcije pravega psa, kar ponazarja Xiaomijev pionirski duh in zavezanost k premikanju mej robotike. Njegova odprtokodna narava pa podpira ekosistem, pripravljen za prilagajanje in programiranje, kar razvijalcem odpira neomejene ustvarjalne možnosti.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button