AvtomobilizemNovice

Will.i.am in Mercedes-AMG predstavljata športnika z zanimivim obrazom

Will.i.AMG je edinstven V8 super GT z dobrodelno noto.

Glavni pevec skupine Black Eyed Peas se vrača na avtomobilsko sceno z novo kreacijo, ki se pridružuje unikatnem hotrodu, modificirani Tesli in futurističnem DeLoreanu. Zadnja umetnina je nastala v sodelovanju z Mercedesovim športnim oddelkom, saj so za osnovo uporabili AMG GT 4-door in ga preoblikovali v nekaj čisto drugačnega.

Že takoj opazimo, da nima več štirih vrat in da se kupejevska vrata odpirajo zadaj (samomorilska vrata), prav tako ima popolnoma nov obraz. Namesto elegantne športne maske so mu nadeli obraz razreda G, ogromen sprednji logotip srebrnih puščic pa je nadomestil medvedji logotip, katerega je navdahnil rohneč zvok 4-litrskega twin-turbo V8 motorja pod pokrovom. Logotip imenovan Bear Witness bomo hkrati našli na sveži omejeni seriji oblačil, izkupiček od prodaje bo namenjen will.i.am dobrodelni organizaciji.

Za sestavljanje frankensteinovega Mercedesa so bili zadolženi mojstri pri West Coast Customs – znani ustvarjalci neobičajnih avtomobilov s televizijskih zaslonov – premierno so ga razkrili na Veliki nagradi Miamija minuli vikend. Po besedah gospoda Willla, je poslanstvo avtomobila »The Flip«, pomoč ljudem iz prikrajšanih skupnosti pri dostopu do karier na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike.

Will.i.am-u je Mercedes-AMG v otroštvu pomenil kot nekakšen simbol uspeha: »Sanjaril sem, da bi imel Mercedesa. Pomislil sem, da če bi imel Mercedesa, bi s tem dokazal, da sem lahko spremenil svojo realnost –dokazal bi rešitev iz svojih okoliščin. Mercedes je postal simbol za spremembo moje realnosti.« Sedaj je svoje sanje pomaknil še stopničko višje, saj je lahko uresničil svojo lastno vizijo AMG-ja.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button