AvtomobilizemNovice

Wiesmannov Thunderball za prvo leto že razprodan!

Povpraševanje je preseglo pričakovanja.

Wiesmann je nemški butični izdelovalec kabrioletov in roadsterjev po meri in zadnje mesece svojo klientelo draži s projektom po imenu Thunderball, besedi, ki so jo ameriški vojaki uporabljali za opis gobastega oblaka ob detonaciji jedrske bombe. Wiesmannova »goba« nima prav nič z jedrsko fiziko temveč bistveno več z elektriko. Gre namreč za prvi prestižni popolnoma električni roadster, ki je svoj prihod pričel sila obetavno, saj je za prvo leto proizvodnje že v celoti razprodan.

S čim torej prepriča brezčasno oblikovani električni dvosed, ki je ocenjen na vsaj 300 tisočakov in bo prve kupce obiskal šele v letu 2024? Poleg ekskluzivne podobe, ki je nekakšna zmes modernizma in retro roadster podobe, je to seveda udobje in zmogljivost. Glede prvega ne gre izgubljati besed, saj bodo prav vsi primerki ročno sestavljeni po željah kupcev, medtem ko lahko besedo ali dve več zapišemo o tehniki pod pločevino.

Pogon bosta tvorila dva e-motorja s skupno močjo 500 kW (680 KM) in 1.100 Nm navora, kar bo sled baterije ne ravno najbolj suhljatega štirikolesnika do kilometrske stotice pognalo v osupljivih 2,9 sekunde. Zajetna 800-voltna in 92 kWh obsegajoča litij ionska baterija bo poskrbela za povprečno avtonomijo 500 kilometrov, medtem ko bo polnjenje možno z vse do 300 kW moči.

Blaž Likovič
foto: Wiesmann

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button