AvtomobilizemNovice

Wiesmann se vrača z novim projektom Thunderball

Nemški izdelovalec unikatnih avtomobilov se vrača v svet športnikov.

Po nekajletnem premoru se na sceno končno vrača unikatna nemška avtomobilska znamka Wiesmann, znana po izdelavi nastrojenih, vendar klasično oblikovanih športnih modelov, s številnimi dobrinami BMW-jevega M oddelka.

Veliko vrnitev bo otvoril nov model, pod okriljem projekta Thunderball, ki se trenutno mudi na zimskem testiranju. Novinec bo športni kabriolet, pri katerem obljubljajo visoko zmogljivost, za razvoj in nastanek pa bodo odgovorni številni člani ekipe, ki so poskrbeli za rast ikonične nemške znamke.

Glede tehničnih podatkov ali natančneje pogonskega sklopa še ni govora, a zadnji projekt imenovan Gecko, je uporabljal bavarsko 4,4-litrsko turbinsko podprto V8 mrcino, kakršno najdemo pod pokrovom trenutne generacije M5 – motor več kot sposoben preseganja 600 konjskega mejnika.

Čeprav še ne vemo, kaj bo pod dolgim nosom novega Wiesmanna, je stava na BMW-jev pogonski sklop skoraj zagotovo zmagovalna. Ne glede na to, kaj se bo znašlo pod motornim pokrovom, bo projekt Thunderball ponudil vrhunsko vozni izkušnjo, po čemur so znani pri malem nemškem podjetju. »Thuderball bo nadaljeval Wiesmannov ugled z visokim standardom zmogljivosti, umetelno izdelavo in pristnim užitkom,« pravijo predstavniki Wiesmanna. »To je Wiesmann pripravljen za 21. stoletje in tu šele začenjamo.«

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button