AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Vroče poletje z vročo japonsko ponudbo na dražbah

Ljubitelji japonskih »drift« mašin bodo zastrigli z ušesi.

Še preden odrinete v poletne ritme, vas moramo obvestiti, da se lahko vanje zazibate v prav posebnem cestnem slogu – za volanom japonskih klasikov, ki so kot nalašč za ubiranje neravnin z drift vložki. Pregledali smo namreč ponudbo na prihajajoči dražbi Classic Car Auctions Summer Sale, ki se bo odvila 18. junija v angleškem Warwickshiru, torej teden dni pred počitnicami.

Tam bodo nove lastnike iskali pripadniki plemen po imenu Toyota, Nissan, Mazda in Subaru, torej vozila za prav vse raznolike voznike. Začnimo s Toyoto Supro Turbo z letnico 1990, katere trilitrski šestvaljnik beleži zgolj 59 tisoč kilometrov. Čemu je namenjena ne bodo dodatno pojasnjevali, ljubitelji bočnega drsenja namreč že klikajo za njenim oglasom …

Sledi Toyota Supra Twin Turbo (A80) z letnico 1996 in 126.000 km na števcu. Gre za enega izmed zadnjih originalnih primerkov azijske drift ikone, zato pričakovana cena s skoraj 45 tisočaki vsekakor ni precenjena. Tokrat to ne bo edina predstavnica četrte generacije Supre, saj ji sledi še bolj ekskluzivna dvojnica z manj kilometri na števcu a dve leti starejša.

Sledi sila zanimiv Nissan Skyline GT-Turbo R30 z letnico 1984 za vse ljubitelje divjih 80-ih. Če se vaše preference ozirajo za serijo Z, potem bo Nissan Z32 300 ZX z letnico 1989 zagotovo bližje vašim željam. Oba dobro ohranjena merita na ceno približno 20 tisočakov. Če vam je bližje ozvezdje po imenu Subaru, potem je redko videna Impreza GT Turbo 555 AWD vaša »severnica«. V dirkaško modrem odtenku in s precej bogato zgodovino nagovarja potencialne kupce. Nenazadnje je tu še Mazda s svojo RX-7 Turbo izvedenko, ki bo potrebovala nekaj osvežitve.

Skratka, če se vam kolca po japonskih ikonah iz 80-ih in 90-ih, potem si rezervirajte let za angleški Birmingham ter nato še taksi za nekaj deset kilometrov oddaljeno prireditev, kjer potencialnih kupcev z vega sveta ne bo manjkalo.

Blaž Likovič
foto: CCA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button