AvtomobilizemNovice

Vrnitev legendarnega imena 3.0 CSL

Znamenita oznaka 3.0 CLS se vrača v obliki ekstremne različice BMW-ja M4.

BMW 3.0 CSL ali pogovorno imenovani Batmobile z ikoničnim oblikovanjem bo kmalu vstopil v 21. stoletje, v okviru sodobnega poklona na osnovi aktualne generacije divjega M4. Bavarci so legendarni model obudili že leta 2015, ko so avtomobilski svet navdušili s konceptom 3.0 CSL Hommage, a tokrat gre za čisto pravo reč.

Privržence znamke BMW so kar preko Instagrama navdušili s fotografijami zakamuflirane prihajajoče zverine. Čeprav se pod površjem skriva M4, so celovito preoblikovali sprednji del z ledvičkama v slogu koncepta Hommage, ki sta nekoliko manjša od aktualnih modelov. Novo obliko sta prejela tudi žarometa, hkrati je spremenjeno oblikovanje spodnjega dela odbijača. Preurejanju ni ubežal niti zadek, kar z dvema krilcema, kot pri originalu – manjši na strehi in večji na pokrovu prtljažnih vrat.

Celotna karoserija bo zelo verjetno izdelana iz ogljikovih vlaken, sveženj novosti gre pričakovati tudi pod površjem. Nedavno je BMW predstavil nabrušenega M4 z ujemajočo oznako CSL, katerega poganja 3-litrski prisilno polnjen šestvaljni bencinar s 550 KM in 650 Nm navora. V nosu novega 3.0 CSL bi lahko našli enak agregat, a še z nekoliko povečano zmogljivostjo, pogon pa bo najverjetneje speljan zgolj na zadnji kolesni par.

Največja zanimivost bo vsekakor šeststopenjski ročni menjalnik, na kar namiguje napis »6MT FTW« na kamuflažni prevleki. Na drugo posebnost kaže napis »I like it rare,« kar nakazuje na omejeno število primerkov s precejšnjim poskokom cene v primerjavi z M4 CSL, ocenjenim na najmanj 165 tisoč evrov. Uradno bo 3.0 CSL kamuflažo odvrgel proti koncu letošnjega leta, ko bodo beležili zadnje dneve 50. obletnice delovanje divizije M.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button