AvtomobilizemNovice

Vrnitev legendarne Lancie Stratos?

Lancia napoveduje nov koncept električnega modela, potencialno z imenom Stratos.

Nekoč veličastna italijanska znamka Lancia, se je v zadnjih nekaj desetih letih soočala z velikimi težavami, od slabega poslovanja do pomanjkanja modelov, kar bodo poskušali spremeniti s prerojeno podobo in novimi električnimi avtomobili. Konec lanskega leta so napovedali vstop v novo dobo in dražili svežim oblikovalskim slogom, ki bo 15. aprila premierno razkrit na novem športnem konceptu.

Za kateri model natančno gre, še ni znano, a številni navdušenci pričakujejo priljubljenega Stratosa, prerojenega v moderni električni dobi. Na to namigujejo prve fotografije zadka, ki z okroglo osvetlitvijo in odrezavim zadkom spominjajo na dirkaško legendo. Pri Lancii prav tako z novo podobo logotipa jasno nakazujejo na novo vizijo prihodnosti znamke. Športnem konceptu se bo v bližnji prihodnosti pridružila še nova generacija Ypsilona, ki bo sledila smernicam oblikovalskega sloga Pu+Ra Design, do leta 2028 nameravajo občutno razširiti ponudbo vozil.

Osrednja točka novega poglavja bo torej svež oblikovalski pristop, ki po 116-letih obstoja italijanske znamke povzema osnovne vrednote – eleganco, grafično moč in prefinjenost. Vse našteto se odraža že pri novem logotipu, ki bo po Ypsilonu in paradnem športnem modelu krasil tudi obujeno Delto. Sodoben pristop oblikovanja Pu+Ra Design bo navdih starih dobrih časov združil s trajnostno noto. Prisotne bodo mehke in čiste linije modelov Aurelia ter Flaminia, obarvane z dinamično platjo strojev Stratos in Delta. Veliko več bodo avtomobilskem svetu predstavili v slabih štirinajstih dneh na spletnem dogodku Emozione Pu+Ra.

Žiga Kolman
foto: Lancia

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button