AvtomobilizemNovice

Vrnitev legendarne Integre

V prototipni obliki se vrača legendarna Integra, tokrat le pod znamko Acura.

Ponovno bomo nevoščljivi do Američanov, saj se na tamkajšnja tla vrača legendarna Honda Integra, oziroma tam poznana pod znamko Acura. Sedaj gre sicer samo za prototipno obliko prihajajočega obujenega modela, a ne gre pričakovati bistvenih sprememb na poti do serijske različice, načrtovane že za prihodnje leto.

Za znamenito ime bodo morali kupci v severni Ameriki odšteti približno 30 tisoč dolarjev (26 tisoč evrov), za ta denar pa bodo prejeli privlačen avtomobil s petvratno kupejevsko obliko. Pod površjem gre pričakovati klasičen šeststopenjski ročni menjalnik in visoko zmogljiv 1,5-litrski turbinsko podprt VTEC bencinski motor. S tem bi nova Integra postala prva svoje vrste s tovarniško nameščenim turbopolnilnikom.

Predstavitveni prototip navdušuje s prevleko v čudoviti Indy rumeni perla barvi, sposojeni pri superšportniku NSX, obenem pa se poklanja rumenim Type R modelom iz zgodnjih dvatisočih. Prerojeno Integro so med drugim opremili še s športnimi 19-palčnimi platišči in Brembo zavornim sistemom. Veliko več podatkov o novi Integri bo znanih v prihajajočih mesecih, vemo pa že, da jo bodo kot prvo izdelovali v Ameriki.

Žiga Kolman
foto: Acura

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button