AvtomobilizemNovice

Vrhunec bavarske »učinkovite dinamike« pod imenom BMW i8 že za nekaj desetakov?

Ekskluzivni bavarski priključni hibrid postaja dostopen raji …

Pisalo se je leto 2014, ko je na asfalt zapeljal prvi serijski BMW i8. Povsem samosvoja bavarska umetnina, ki je nekako utelešala vrhunec slogana EfficientDynamics oziroma učinkovito dinamiko v dobesednem prevodu. Priključni hibrid, ki ga tvorita 1,5-litrski trivaljni agregat in elektromotor, zmore 362 KM (2014-2018) oziroma 374 KM (2018-2020). Glede na videz ne ravno zavidljiva konjenica? Ob končni masli nekaj manj kot tono in pol ter ob zavidljivo nizkem količniku upora zraka (0,26) je bavarsko športno mojstrovino do kilometrske stotice pognalo v zgolj 4,8 oziroma 4,4 sekunde.

 

Za lastništvo se lahko borite le v primeru, da je vaš tekoči račun zlahka prenese 6-mestno cifro, saj se cena novega vozila giblje med 150 in 200 tisočaki. Tisto kar nam je padlo v oko pa je dejstvo, da lahko v protivrednost recimo Golfa GTI dobite nekaj let rabljenega BMW i8 s približno 40 do 50 tisoč prevoženimi kilometri. Za tako »ugodno« ceno je sicer treba pokukati nekoliko dlje od recimo največjega nemškega avtomobilskega portala, saj bi domačini najraje ohranili prvotne vrednosti. Recimo na Otoku, kjer »vozijo po napačni strani« in imajo posledično tudi volanski obroč na desni strani vozila, se najdejo zgoraj omenjene ugodne ponudbe.

In le zamislite si razliko v vašem prihodu na slovensko obalo ali gorenjski biser z jezerom, če pridrvite v športnem »hatchu« ali v vsakodnevnem športnem hibridu brezčasne oblike …

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button