AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Vračata se Fiata Ulysse in Scudo

Fiat obuje dve stari imeni… Je morda možnost tudi za Multiplo?

Iz Italije prihaja velika novica, namreč Fiat obuja dve znani imeni iz preteklih let – Ulysse in Scudo. Prerojeni oznaki se bosta znašli na zadku novega enotprosotorca in kompaktnega kombija.

Zgornja precej temačna dražilna fotografija razkriva dve že precej znani silhueti, saj bosta nova Fiatova modela zasnovana na Stellantisovi EMP2 platformi, kakršno že uporabljata dva para – Peugeot Expert in Traveller ter Citroen Dispatch in SpaceTourer. Na enaki zasnovi je zrasel tudi novi Opel Viviaro, sedaj bosta sledila še dva italijanska bratranca. Drastičnega oblikovnega preskoka ni pričakovati, od ostalih ju ločimo le po rahlem preoblikovanju sprednjega odbijača in svežih FIAT oznakah.

Moderna platforma omogoča uporabo tako popolnoma električnega pogonskega sklopa, kot klasičnih dizelskim motorjev in čeprav še nič ni potrjeno, gre pričakovati enako pogonsko paleto kot pri ostalih. Električno različico tvorita elektromotor s 136 KM in baterija s kapaciteto 50 kWh, dovolj za 330 kilometrov avtonomije.

Ime Scudo bo pripadalo bolj komercialni kombi obliki, medtem ko bo Ulysse namenjen potniški izvedenki s šestimi ali največ devetimi sedeži. Kljub temu, da gre na nek način za italijanska modela, ju bodo izdelovali v Stellantisovi Hordian tvarni v Franciji, kjer sta bila tako rekoč skonstruirana. Vsi avtomobilski poznavalci vemo, da Fiatu ostaja še eno znano ime. Govorimo seveda o nesojeni Multipli, ki bi lahko bila naslednja stopnička.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button