AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Vrača se legendarna Opel Manta

Klasičen kupe z zadnjim pogonom iz 70-destih se vrača z električnim pogonom.

Opel po pol stoletja obuja legendaren model Manta, ki ga bo v sodobni reinkarnaciji poganjala elektrika. Očitno so pri Oplu preučili dejanja Honde, Fiata in Renaulta, saj obujanje znamenitih avtomobilov iz njihove mladosti privablja tudi električne dvomljivce.

Opel je novemu modelu namenil ime Manta GSe ElektroMOD. Na videoposnetku hitro opazimo, da je ključen oblikovni element sprednji dej v obliki vizirja, kakršnega že najdemo na novi Mokki in prenovljenem Crosslandu, le ta postaja zaščitni znak prihajajočih Oplov. Manta sicer še na drugih področjih združuje ikonično originalno oblikovanje s sodobnimi linijami in moderno tehnologijo. Na to namiguje že MOD v imenu, ki je krajše za moderno.

Modernizacija z digitalizacijo na čelu se je znašla tudi v notranjosti, podrobnejši podatki o pogonskem sklopu za zdaj ostajajo skrivnost. Bodo pa zaradi trajnostnega električnega sistema izničene vse skrbi starodobnikov, od težav z motorji in menjalniki do morebitne prepovedi vožnje starejših vozil z motorji na notranje izgorevanje. Kot pri originalu naj bi pogonski sklop poganjal zadnji kolesi, upajmo le, da z močnejšim elektromotorjem od 100 kilovatne enote uporabljene pri Corsi, Mokki ali ostalih Stellantisovih električarjih.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button