AvtomobilizemNovice

Vrača se ikoničen Lamborghini Countach

Senzacionalna vrnitev Lamborghinija Countach potrjena z dražilno fotografijo.

Italijanski bikci bodo obudili enega izmed najbolj znamenitih hišnih modelov, saj so z dražilno fotografijo zakrinkane silhuete potrdili prihod novega Countacha. Pionirski superšportnik se na sceno vrača po 47 letih hibernacije, oziroma po 50 letih od predstavitve prototipa na ženevskem salonu leta 1971.

Posterske sanje mladih generacije X in tudi zgodnih milenijcev, bodo kmalu krasile ozadja nove generacije avtomobilskih navdušencev. Dražilne fotografije spremljajo Lamborghinijev napovednik »sanje prerojene«. Linija pokritega superšportnika namiguje na tesno povezavo z oblikovanjem starega modela, sicer brez znamenitega zadnjega krilce, kar je manjkalo na kasnejših primerkov V12 ikone. Pobegle fotografije na socialnih omrežjih sicer prikazujejo vrnitev rebrastih zračnikov, kot pri originalu.

Dražilna silhueta nakazuje na približevanje popolnega razkritja, najbolj potencialen dogodek bi lahko bil prav Pebble Beach Concours d’Elegance v Kaliforniji, ker je ponavadi izhodiščna točka za številne premiere ekskluzivnih in pregrešno dragih vozil. Prerojeni Countach bo najverjetneje moderna reinkarnacija znanega imena, obkrožena z moderno tehnologijo in ne »restomod« restavracijski projekt, česar so se v zadnjih letih recimo lotili pri Aston Martinu in Jaguarju.

Podrobnosti je nemogoče spraskati, a so zgodaj letos pri Lamborghiniju razprostrli načrte prihodnosti, ki se počasi odmika od izključno motorjev na notranje izgorevanje proti elektrifikaciji. Res je, tudi osrčje Sant’Agate Bolognese je preplavila nočna mora puristov, ampak tako to v današnjem svetu poteka. Za zdaj nas bodo še razveseljevali mogočni bencinarji, natančneje dva nova V12 modela.

Eden izmed dvojice zna postati novodobni Countach, namreč služil bi lahko kot osnova za preizkušanje prihajajoče hibridne tehnologije – nadgradnja blago-hibridnega sistema uporabljenega v hiperšportniku Sian. Na elektrifikacijo pogona namigujejo LPI 800-4 oznake, saj so LPI prvič predstavili na hibridnem konceptu Asterion pred sedmimi leti. LPI je krajše za »Longitudinale Posteriore Ibrido«, prevedeno v sredinsko nameščen motor z vzdolžno orientacijo in hibridno tehnologijo, 800 pa kot vedno nakazuje konjsko moč motorja.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button